Breaking News
23 Ιανουαρίου 2018

Ο Θανάσης Σκουρτόπουλος δεν έχει καμία αμφιβολία, όσον αφορά στην επιθυμία του Γιάννη Αντετοκούνμπο να αγωνίζεται στην εθνική μπάσκετ.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής απέδωσε, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό "Arena FM", στους Μιλγουόκι Μπακς την ευθύνη για το πως διαχειρίστηκαν το θέμα με την απαγόρευση για συμμετοχή του "Greek Freak" στο Ευρωμπάσκετ το περασμένο καλοκαίρι. Επίσης, αποκάλυψε πως στα τέλη του επόμενου μήνα «θα πάω στην Αμερική για να έχω επαφή με τον Γιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά, για να τους παρουσιάσω το πλάνο που υπάρχει, για να δούμε ποιοι θα μπορούν να στηρίξουν την ομάδα στο μέλλον, βάσει των επιλογών που θα γίνονται».
Αναλυτικά η συνέντευξη του Θανάση Σκουρτόπουλου:
Για την Εθνική ομάδα: «Έχουμε μπροστά μας δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια. Θέλουμε και τα δύο παιχνίδια για να βγούμε πρώτοι στην φάση των ομίλων. Στα επόμενα παιχνίδια θα είμαστε πιο ενισχυμένοι, υποθέτω, γιατί παίζουμε δύο ματς εντός έδρας. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε έστω μία νίκη τότε, γιατί τις κουβαλάμε στην επόμενη φάση, κι αν έχουμε 5-6 νίκες τότε θα μπορέσουμε να πούμε ότι είμαστε σε θέση να περάσουμε στο Παγκόσμιο».
Για τους παίκτες που απαρτίζουν την Εθνική ομάδα: «Υπάρχει μία γραμμή που λέει ότι φτιάξαμε έναν κορμό με παιδιά από ΠΑΟΚ, Άρη και ΑΕΚ και από κάποιους άλλους που διακρίνονται στο πρωτάθλημα. Υπάρχουν παιδιά από τη Νέων Ανδρών, που πρέπει να ανέβουν στην Ανδρών, και υπάρχουν και τα παιδιά στην Ευρωλίγκα που δεν θα τα έχουμε μαζί μας. Το τελευταίο κομμάτι αφορά τα τέσσερα παιδιά που είναι στο ΝΒΑ. Υπάρχει διάθεση να παίξουν στο Παγκόσμιο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να συμμετάσχουν στα Προκριματικά, για να είναι έτοιμοι για τη μεγάλη διοργάνωση».
Για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Γιάννης θέλει να παίζει στην Εθνική ομάδα. Έγιναν κάποια πράγματα το καλοκαίρι, τα οποία δεν ήταν ευθύνη του Γιάννη. Ήταν θέμα της ομάδας του περισσότερο και το πως το διαχειρίστηκε εκείνη. Εμείς θέλουμε το καλό του Γιάννη. Να είναι γερός, να βοηθάει την ομάδα του και την Εθνική ομάδα. Στα τέλη του επόμενου μήνα θα πάω στην Αμερική για να έχω επαφή με τον Γιάννη και τα υπόλοιπα παιδιά, για να τους παρουσιάσω το πλάνο που υπάρχει, για να δούμε ποιοι θα μπορούν να στηρίξουν την ομάδα στο μέλλον, βάσει των επιλογών που θα γίνονται».
Για τις κλήσεις παικτών από την Θεσσαλονίκη: «Είναι πολλά παιδιά από την Θεσσαλονίκη. Ο Χρυσικόπουλος και ο Παπαντωνίου είναι ευχάριστο να κάνουν τέτοια σεζόν. Με μεγάλη στεναχώρια ανακοίνωσα την 15άδα. Δεν μπορώ να τους πάρω όλους μαζί μου. Είπα στα δύο αυτά παιδιά ότι, αν συνεχίσουν να παίζουν έτσι, θα πάρουν την ευκαιρία τους στην Εθνική ομάδα. Μετά το παιχνίδι μίλησα με τον Λίνο, του είπα ότι μπορεί να τον έχω αδικήσει, του είπα να συνεχίσει έτσι και ότι βρίσκεται στα πλάνα. Και άλλα παιδιά, όμως, είναι σε καλή κατάσταση. Ο Φλιώνης ανεβαίνει και σιγά-σιγά μπαίνει στα μεγάλα πράγματα».
Για τη νίκη του ΓΣΛ Φάρου επί του ΠΑΟΚ: «Είναι μία χρονιά με πολλά προβλήματα, αλλά τα παιδιά παίζουν εξαιρετικά. Με αποκορύφωμα η νίκη επί του ΠΑΟΚ. Είχε ένα σερί καλών νικών σε Ελλάδα κι Ευρώπη. Έχει ρολάρει τελευταία ο ΠΑΟΚ, αλλά εμείς "χτυπήσαμε" τις αδυναμίες του και πήραμε μία πολύ σημαντική νίκη».
Για το ρόστερ του Φάρου: «Κάναμε μία ομάδα πολύ βιαστικά. Άργησα να συμφωνήσω με την Λάρισα, λόγω της Εθνικής ομάδας. Κάναμε ένα ρόστερ με λίγο απ' όλα. Από τα 11 παιδιά που έχουμε, τα οκτώ θα είναι εδώ και του χρόνου. Πολλά παιδιά νέα, με ελληνική βάση και φιλοδοξίες. Φέραμε τον Παπαμακάριο για να βοηθήσει την κατάσταση με την εμπειρία του. Είχαμε κάποια θέματα με τους ξένους στην αρχή της σεζόν, με κυριότερη αυτήν του Χολ. Δώσαμε πολλά χρήματα για την αποθεραπεία του και για εξωαγωνιστικούς λόγους τον "κόψαμε". Δεν μπορούσε να μείνει στην ομάδα, γιατί πάνω απ' όλα πρέπει να κοιτάμε την εικόνα μας σε γενικότερο πλαίσιο».
Για το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος: «Το ελληνικό πρωτάθλημα φέτος έχει να παρουσιάσει πολλούς καλούς παίκτες και προπονητές. Μπορεί η Ευρωλίγκα να μονοπωλεί το ενδιαφέρον, αλλά εγώ διαφωνώ με αυτό. Γίνεται καλή δουλειά στην Ελλάδα και αυτό είναι κάτι που το έχουμε υποτιμήσει. Είδατε το Λαύριο ότι με μία προσθήκη στο μπάτζετ έκανε μία ομάδα ανταγωνιστική που μπορεί να κοντράρει τους πάντες. Αυτό είναι θετικό».
Για τη συμμετοχή έξι ξένων στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Το να έχεις έξι ξένους σε μία παραγωγική χώρα παικτών, όπως η Ελλάδα, είναι λάθος. Πρέπει να δούμε τι γίνεται και με τα συμβόλαια των Ελλήνων που δεσμεύονται με τις ομάδες της Αθήνας. Πρέπει αυτά τα παιδιά να παίζουν σε άλλες ομάδες, για να πάρουν χρόνο και όχι να κάθονται σε μία ομάδα και να μην παίζουν».

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics