Breaking News
17 Απριλίου 2018

Για δεύτερη διαδοχική χρονιά, και οι δύο ελληνικές ομάδες, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός, διεκδικούν με πλεονέκτημα έδρας την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Euroleague.

Έχοντας μάλιστα τερματίσει φέτος στην ίδια θέση που κατέλαβαν και πέρυσι στην κανονική περίοδο: 3ος ο Ολυμπιακός, 4ος ο Παναθηναϊκός! Η σειρά των πλέι οφ ξεκινά απόψε με τους «πράσινους» να διεκδικούν απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης αυτό που τους στέρησε πέρυσι η μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Φενερμπαχτσέ, την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Βελιγραδίου (18-20 Μαΐου). Ο περυσινός φιναλίστ Ολυμπιακός ρίχνεται στη «μάχη» αύριο με αντίπαλο στο ΣΕΦ τη Ζαλγκίρις Κάουνας. Στα άλλα δύο ζευγάρια, η πανίσχυρη και φέτος ΤΣΣΚΑ Μόσχας με προπονητή τον Δημήτρη Ιτούδη φιλοξενεί την Τρίτη την επίσης ρωσική Κίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα, ενώ την Τετάρτη, η Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και του Κώστα Σλούκα αντιμετωπίζει την Μπασκόνια.

Από το 2012, στην Κωνσταντινούπολη, έχει να βρεθεί στις 4 κορυφαίες ομάδες ο έξι φορές πρωταθλητής Ευρώπης Παναθηναϊκός. Ο προπονητής του Τσάβι Πασκουάλ διατέλεσε τεχνικός της Μπαρτσελόνα πριν αναλάβει τους «πράσινους» και είναι συνηθισμένος στις «μάχες» με τη Ρεάλ Μαδρίτης, με την πίεση μάλιστα ενός clasico. Γνωρίζει καλά τη φιλοσοφία του προπονητή της «βασίλισσας», Πάμπλο Λάσο, όπως και τους παίκτες του. Ο Καταλανός δεν αντιμετωπίζει προβλήματα τραυματισμών, ενώ οι «μερένγκες», που προσπαθούν να ενσωματώσουν τον μεγάλο άτυχο του περυσινού καλοκαιριού, Σέρχιο Γιουλ, δεν φαίνεται πως θα μπορούν να τον υπολογίζουν (σ.σ. δεν έχει αγωνιστεί φέτος), τουλάχιστον στα δύο πρώτα παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Η φροντ λάιν αποτελεί το δυνατό σημεία της Ρεάλ Μαδρίτης, με έμπειρους και ψηλούς σέντερ, αλλά οι «πράσινοι» διαθέτουν αθλητικούς Αμερικανούς, πέραν του Ιαν Βουγιούκα, ενώ στην περιφέρεια ο Νικ Καλάθης, στην καλύτερη σεζόν στην καριέρα του, θα οργανώνει μαεστρικά τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας κατά γράμμα τις εντολές του προπονητή του. Το δεύτερο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ είναι προγραμματισμένο για την Πέμπτη (19/4), ενώ το 3ο παιχνίδι θα διεξαχθεί στη Μαδρίτη στις 24 Απριλίου.

Μαζί με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ο Ολυμπιακός είναι ο πιο συχνός επισκέπτης σε φάιναλ φορ Euroleague την τελευταία δεκαετία. Από το 2009, σε εννέα δηλαδή σεζόν, στην καταληκτική φάση βρέθηκε τις 6 μέχρι σήμερα. Το 7ο φάιναλ φορ σε μια δεκαετία είναι ο στόχος του Βασίλη Σπανούλη, του Γιώργου Πρίντεζη και της παρέας του, που στέφθηκαν δύο φορές πρωταθλητές Ευρώπης σε αυτό το διάστημα (2012, 2013), ενώ στις 5 από αυτές τις 6 συμμετοχές σε φάιναλ φορ αγωνίστηκαν στον τελικό (σ.σ. το 2009 ο Παναθηναϊκός απέκλεισε τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό στο Βερολίνο). Ο προπονητής των Πειραιωτών, Γιάννης Σφαιρόπουλος, έχει... συνηθίσει να προετοιμάζει την ομάδα του με απουσίες, κάτι που συμβαίνει και πριν το τζάμπολ της Τετάρτης (18/4) απέναντι στο σύνολο του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Πρίντεζης και ο Τιλί θα δοκιμάσουν τη Δευτέρα (16/4) να μπουν στο κομμάτι με επαφή, ο Παπανικολάου αποχώρησε από την προπόνηση της Κυριακής (15/4), λόγω ενοχλήσεων στο γόνατο και είναι αμφίβολος, ενώ θεραπευτική αγωγή (μέση) ακολουθεί ο Στρέλνιεκς και φαίνεται να είναι η πιο δύσκολη περίπτωση ως προς τη συμμετοχή του. Με 4 παίκτες εκτός (5 αν υπολογίσει κανείς και τον Δημήτρη Αγραβάνη), ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην παράταση από τη Ζαλγκίρις στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου. Ο Ολυμπιακός έχει πολλές λύσεις, είναι ομάδα που στα δύσκολα, παραδοσιακά, δείχνει χαρακτήρα και με όπλο την άμυνα θα προσπαθήσει να «γκρεμίσει» τα όνειρα των Λιθουανών. Η άμυνα, όμως, είναι δυνατό σημείο και της φετινής Ζαλγκίρις, που παράλληλα υπερτερεί στους περισσότερους τομείς επιθετικά του Ολυμπιακού και αδιαμφισβήτητα η αποστολή των «ερυθρόλευκων» μόνο εύκολη δεν θα είναι.

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός ξεκινούν λοιπόν με πλεονέκτημα, το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτούν για να ξαναζήσουν στιγμές εθνικής υπερηφάνειας οι Έλληνες φίλαθλοι, με 2 ομάδες στο φάιναλ φορ, όπως έχει συμβεί 4 φορές ήδη στο παρελθόν (1994, 1995, 2009, 2012).

Το πρόγραμμα των δύο πρώτων αγώνων των πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:


EUROLEAGUE ? ΠΛΕΙ ΟΦ 2017-18

1οι ΑΓΩΝΕΣ (17-18/4/2018)
========================
Τρίτη, 17 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία) 20:00

Τετάρτη, 18 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:15


2οι ΑΓΩΝΕΣ (19-20/4/2018)
========================
Πέμπτη, 19 Απριλίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 21:15
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία) 20:00

Παρασκευή, 20 Απριλίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:45


ΑΠΕ-ΜΠΕ.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics