Breaking News
18 Απριλίου 2018

Η εκκωφαντική εκκίνηση του Παναθηναϊκού (20-0 στο 5΄) και η σεμιναριακή -χωρίς... διαλλείματα- άμυνα, οδήγησαν τους «πράσινους» σε μία άκρως πειστική εμφάνιση, υποχρεώνοντας την Ρεάλ Μαδρίτης σε ένα εφιαλτικό βράδυ.

 

Το «τριφύλλι» συνέτριψε με 95-67 τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης στο κατάμεστο ΟΑΚΑ και έκανε το 1-0 στη σειρά των πλέι οφ της Euroleague. Επόμενο ραντεβού σε δύο ημέρες και πάλι στο ΟΑΚΑ (19/4), πριν η σειρά μεταφερθεί στη Μαδρίτη.

Η άμυνα φέρνει τα πρωταθλήματα και αυτό επιβεβαιώθηκε περίτρανα στα 40 λεπτά της αποψινής αναμέτρησης του ΟΑΚΑ. Ο Παναθηναϊκός... πέταξε από το παιχνίδι του την έλλειψη διάρκειας που παρουσίασε στα αμυντικά του καθήκοντα στην κανονική περίοδο και παραδίδοντας μαθήματα υποχρέωσε τη Ρεάλ Μαδρίτης σε υπόκλιση στο κατάμεστο ΟΑΚΑ.

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο εξελίχθηκε σε ρυθμιστή της άμυνας, επαναφέροντας το «παιδί-θαύμα» των Ισπανών, Λούκα Ντόντσιτς, στην... κανονικότητα, ενώ το αγαπημένο σχήμα του Τσάβι Πασκουάλ με τα τρία γκαρντ στο παρκέ (Καλάθης 11π., 16ασ., Τζέιμς 24π., Ντένμον 9π.) έβγαλε... φωτιές στην επίθεση, σημειώνοντας περίπου τους μισούς πόντους του Παναθηναϊκού και καλύπτοντας το κενό του Κέι Σι Ρίβερς (εκτός 12άδας με ενοχλήσεις στον ώμο). «Άριστα» πήρε και τη γραμμή ψηλών του Παναθηναϊκού, που κέρδισε κατά κράτος την αντίστοιχη της «Βασίλισσας».

Οι «πράσινοι» έδωσαν απόψε μία άνευ προηγουμένου παράσταση και κέρδισαν το χειροκρότημα αναγνώρισης του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος αγνόησε την ποινή απαγόρευσης της Euroleague απόλαυσε από τα VIP το θέαμα...

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 46-30, 77-43, 95-67

Ιδανικότερη εκκίνηση δεν μπορούσε να ονειρευτεί ο Παναθηναϊκός. Με... σκυλίσια άμυνα και πίεση σε όλο το παρκέ, έχοντας πρωταγωνιστή τον Αντετοκούνμπο, και τον Τζέιμς σε ρόλο «εκτελεστή» (10π. στο α? δεκ. με 2/2 τρίποντα) οι «πράσινοι» κυριάρχησαν στο παρκέ και κρατώντας στο απόλυτο μηδέν την Ρεάλ στο πρώτο πεντάλεπτο προηγήθηκαν με 20-0! Το πρώτο καλάθι, το οποίο ήρθε με λέι απ του Τόμπκινς στο 5΄ αφύπνισε τους Μαδριλένους, οι οποίοι βρήκαν τα ελεύθερα σουτ, εκμεταλλεύτηκαν την έξοδο στο 5΄ του Αντετοκούνμπο για ανάσες, και με επιμέρους σκορ 3-13 μείωσαν στο 9΄ σε 23-13. Ωστόσο, το φινάλε της περιόδου είχε και πάλι «πράσινο» φόντο με τον Καλάθη να... μοιράζει και τον Γκιστ να απογειώνεται και να καρφώνει για το 26-13 (κέρδισε και φάουλ αλλά αστόχησε στη βολή). Χαρακτηριστικό της αμυντικής προσπάθειας του Παναθηναϊκού σε αυτό το διάστημα τα έξι λάθη (!), στα οποία υπέπεσαν οι παίκτες της Ρεάλ στο πρώτο δεκάλεπτο.

Έχοντας συνέλθει από το... σοκ του πρώτου δεκάλεπτο, η Ρεάλ Μαδρίτης έβγαλε αντίδραση, τροφοδότησε τον Αγιόν κοντά στο καλάθι και έριξε τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό στο 12΄ (26-17) και το 14΄ (29-21). Ωστόσο, η επιλογή του Πασκουάλ να παρατάξει τρία γκαρντ στο παρκέ (Καλάθης, Τζέιμς, Ντένμον) έδωσε άλλη διάσταση στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού και με τον Ντένμον να βρίσκει στόχο σε δύο διαδοχικά, οι «πράσινοι» ξέφυγαν και πάλι στο 19΄ με διαφορά ασφαλείας (46-28), ενώ πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +16 (46-30), εξαργυρώνοντας τα εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6.75 (7/10τρ.).

Με τον Αντετοκούνμπο να επαναφέρει τις αμυντικές... αρετές του πρώτου πεντάλεπτου στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός βρήκε ρυθμό και στην επίθεση και με επιμέρους σκορ 15-5 εκτόξευσε τη διαφορά στο 25΄ στο +26 (61-35) και δεν κοίταξε πίσω... Για την Ιστορία η διαφορά στο τέλος της τρίτης περιόδου έφτασε τους 33 πόντους (77-44), ενώ το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία για τους «πράσινους».

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Λαμόνικα (Ιταλία), Γιαβόρ (Σλοβενία), Λάτισεβς (Σλοβενία)
Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 5 (1), Τζέιμς 24 (3/3), Πέιν 8, Παππάς 3 (1), Ντένμον 9 (3), Γκιστ 8, Βουγιούκας 4, Λεκαβίτσιους 2, Γκάμπριελ 9 (1), Λοτζέσκι 6 (2), Καλάθης 11 (1), Αντετοκούνμπο 6.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Πάμπλο Λάσο): Κοζέρ, Ραντλ 8, Ράντολφ 11, Φερνάντεθ 3, Ντόντσιτς 10 (2), Ρέγιες, Αγιόν 8, Γιούστα 4, Κάρολ 4, Ταβάρες 5, Τόμπκινς 12 (1), Τέιλορ 2.

ape mpe

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics