Breaking News
09 Οκτωβρίου 2021

Η Α1 εθνική κατηγορία των γυναικών κάνει αύριο την έναρξη στην αγωνιστική περίοδο 2021-2022 στο πρόγραμμα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης.

Τέσσερις εβδομάδες μετά από την ολοκλήρωση μίας σεζόν γεμάτης εμπόδια και ακυρώσεις αγώνων, λόγω της πανδημίας covid-19, αρχίζει στη Φλώρινα η νέα χρονιά με την ελπίδα να κυλήσει ομαλά, πάντα με συνέπεια και προσοχή στα υγειονομικά πρωτόκολλα. Το δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της ακριτικής πόλης θα φιλοξενήσει γι’ άλλη μια φορά αγώνες της κορυφαίας κατηγορίας γυναικών και οι συνολικά επτά συμμετέχουσες ομάδες θέλουν να στείλουν το πρώτο ενθαρρυντικό σημάδι για υψηλό θέαμα και συναγωνισμό μετά την περσινή ακύρωση του πρωταθλημάτων. Άλλωστε, η έλευση νέων μεγάλων ονομάτων από το ευρωπαϊκό στερέωμα, μαζί με μία σειρά από σπουδαίες Ελληνίδες αθλήτριες, δημιουργούν αυτομάτως την προσδοκία για ένα ακόμα συναρπαστικό πρωτάθλημα. Στο πρόγραμμα του πρώτου αγωνιστικού Σαββατοκύριακου ξεχωρίζει η αναμέτρηση μεταξύ του τοπικού Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες και του Παναθηναϊκού.

Οι δύο αυτές ομάδες και ο Ολυμπιακός εμφανίζονται ως διεκδικητές του φετινού τίτλου έχοντας εντάξει πολλές ξένες στα ρόστερ τους. Από πίσω έρχονται κι άλλες ομάδες, που θα προσπαθήσουν να φανούν ανταγωνιστικές και γιατί όχι να κάνουν εκπλήξεις. Το σύστημα διεξαγωγής του ομαδικού είναι το ίδιο με αυτό που άρχισαν τα περσινά διασυλλογικά πρωταθλήματα -που τελικά διακόπηκαν. Γίνονται δηλαδή, μόνο ατομικά παιχνίδια και νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις τρεις ατομικές νίκες. Στην Α1 γυναικών θα διεξαχθούν συνολικά 5 Σαββατοκύριακα.

Οι γηπεδούχες, στην προκειμένη περίπτωση, Σάρισες, απέκτησαν την Αλεξάντρα Κρίζιεκ από την Πολωνία και την Εκατερίνα Γκούσεβα από τη Ρωσία, ενώ ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τις Γαλλίδες Λιου Τζούντιθ, Μάριον Μπερτό και Ρομάν Λε Σκουρ. Επίσης, ενέταξαν στην πρώτη ομάδα τη διεθνή νεάνιδα Δέσποινα Άμπα.

Ο Παναθηναϊκός, που εξασφάλισε το 2020 την επιστροφή του στην κορυφαία κατηγορία, έβαλε στο δυναμικό του την Πολωνή Άννα Καταρζίνα Γκριμπόβσκα, τη Σλοβένα Άνα Τοφάντ, τη Σέρβα Σαμπίνα Σουργιάν και την Ουγγαρέζα Σάντρα Πέργκελ. Στις τάξεις του παραμένουν η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών Κατερίνα Τόλιου και η δευτεραθλήτρια Ελλάδας Ελισάβετ Τέρπου. Θυμίζουμε επίσης ότι φέτος οι δύο ομάδες εκπροσωπούν τη χώρα σε Ευρωπαϊκά Κύπελλα, οι Σάρισες στο Europe Cup και ο Παναθηναϊκός στο Europe Trophy. Το μεταξύ τους ματς για την Α1 γίνεται την Κυριακή στις 11:30 και θα είναι στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής.

Το πρόγραμμα αναλυτικά:

Το Σάββατο στις 17:00:

ΑΕΚ-Α.Σ. Πέρα

Σάρισες Φλώρινας-ΔΑΟ Ταύρου

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Παναθηναϊκός ΑΟ

Την Κυριακή στις 09:00:

Παναθηναϊκός-ΑΕΚ

Α.Σ. Πέρα-Σάρισες Φλώρινας

ΔΑΟ Ταύρου-ΧΑΝ Θεσσαλονίκης

Ρεπό ο Ολυμπιακός ΣΦΠ

Την Κυριακή στις 11:30:

Σάρισες Φλώρινας-Παναθηναϊκός

ΧΑΝ Θεσσαλονίκης-Α.Σ. Πέρα

Ολυμπιακός-ΔΑΟ Ταύρου

Ρεπό η ΑΕΚ


Διαβάστε Επίσης

ΟΦΗ: Έτοιμοι Τοράλ, Μεγιάδο και Στάικος 09-10-2021 00:28

 

 

 

Ξεκίνησε το τοπικό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας ανοικτής θάλασσας

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics