Breaking News
23 Φεβρουαρίου 2017

Η Κάντις Oυίγκινς, αστέρι στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, που αποχώρησε από επαγγελματικό μπάσκετ πέρυσι, αποκάλυψε ότι ήταν στόχος παρενόχλησης κατά τη διάρκεια οκτώ χρόνων καριέρας στο WNBA, επειδή ήταν ετεροφυλόφιλη.

Η Oυίγκινς, που μόλις την περασμένη εβδομάδα έγινε 30 ετών, περιέγραψε  ως «πολύ, πολύ επιζήμια» την κουλτούρα του WNBA,  σε μια συνέντευξη για την San Diego Union-Tribune.
 «Το WNBA δεν  εκπλήρωσε ακριβώς τα όνειρά μου, συνέβη ακριβώς το αντίθετο», δήλωσε η Ουίγκινς  που αποχώρησε το Μάρτιο, απορρίπτοντας την επέκταση του συμβολαίου του με την New York Liberty. «Μακάρι να μπορούσα να παίξω μερικές ακόμα σεζόν, αλλά δεν ήταν σκόπιμο για την ψυχική μου κατάσταση. Είχα μια ισχυρή κατάθλιψη. Ήταν πολύ δύσκολα. Δεν μου άρεσε η κουλτούρα του WNBA, είχε εκμηδενίσει  τις αξίες μας. Ήταν πολύ τοξικό για μένα». Παρά το γεγονός ότι υπέστη σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο τένοντα, το 2010, δεν ήταν το κύριο πρόβλημα σε ένα πρωτάθλημα που, κατά τη γνώμη της, κυριαρχείται από ομοφυλόφιλες γυναίκες.
 «Για μένα ήταν φοβερό να είμαι ετεροφυλόφιλη και να το λέω αυτό. Το 98% των γυναικών που παίζουν μπάσκετ στο  WNBA είναι λεσβίες και υπάρχουν πολλοί άγραφοι κανόνες γι αυτό. Υπάρχει πολύ ζήλια και είναι πολύ ανταγωνιστικές,» συνέχισε η Γουίγκινς. Οι άνθρωποι προσπαθούσαν να μου κάνουν κακό σκόπιμα. Ποτέ δεν προσβλήθηκα στη ζωή μου περισσότερο από την χρονιά που ξεκίνησα. Το μήνυμα ήταν: «Θέλουμε να ξέρεις ότι δεν μας αρέσει. Πολλοί άνθρωποι σκέφτονται ότι αυτό το πρωτάθλημα θα πρέπει να εξεταστεί με προσοχή. Πρέπει να παίζεις σαν άνδρας για να υπάρχει σεβασμός. Εγώ σκεφτόμουν διαφορετικά. Ημουνα υπερήφανη που είμαι γυναίκα, και ως εκ τούτου δεν ταίριαζα σε αυτή την κουλτούρα. Κανείς δεν νοιάζεται για το WNBA. Το κοινό είναι ελάχιστο. Οι πωλήσεις των εισιτηρίων είναι πολύ χαμηλές. Δεν έχω εχθρούς στη ζωή μου. Όλα και όλοι συγχωρούνται ? Στο τέλος, όλα αυτά με έχουν κάνει ισχυρότερη. Δεν προσπαθώ να συντρίψει τα όνειρα και τις φιλοδοξίες του καθένα που θέλει να παίξει στο WNBA. Θέλω όλα να πηγαίνουν καλά, αλλά την ίδια στιγμή, είναι σημαντικό να είμαι ειλικρινής».

ΑΠΕ

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics