Breaking News
12 Απριλίου 2019

Άρθρο-ωδή στις ικανότητες και την προοπτική του Γιάννη Αντετοκούνμπο παρουσιάζει το αμερικάνικο τηλεοπτικό δίκτυο  ESPΝ το οποίο μεταξύ άλλων τον χαρακτηρίζει ως «καλύτερο παίκτη στον κόσμο»!

 

“Με κάθε σεβασμό στον μουσάτο προφήτη του Χιούστον (σ.σ. Τζέιμς Χάρντεν) ο Αντετοκούνμπο δεν είναι απλά ο MVP της σεζόν. Είναι ο τέλειος σούπερ σταρ και στις δύο πλευρές του παρκέ για τον δρόμο που βρίσκεται αυτή την στιγμή το ΝΒΑ και για το πού οδεύει». 

Αυτή είναι η ατάκα που χρησιμοποιεί το ΕSPN για να «δοξάσει» τον Έλληνα σούπερ σταρ. Με τίτλο «Ένα αστέρι δημιουργείται: Ο Γιάννης είναι ο καλύτερος παίκτης μπάσκετ εν ζωή», το κορυφαίο αμερικανικό αθλητικό δίκτυο σχολιάζει τα πεπραγμένα του Αντετοκούνμπο, αναλύει τις δεξιότητές του και καταλήγει σε συμπεράσματα.

Στο ξεκίνημα του σχολιασμού, αναφέρεται η κυριαρχικά παρουσία του φόργουορντ των Μπακς στο «ζωγραφιστό» και ειδικότερα οι πόντοι που έχει πετύχει κοντά στην ρακέτα, με τις στατιστικές του επιδόσεις να συγκρίνονται μόνο με εκείνες του Σακίλ Ο'Νιλ για την τελευταία 20ετία.

Η τρομακτική του βελτίωση, όμως, δεν σταματά εδώ. Όταν οι άμυνες προσαρμόζονται πάνω του, ο Γιάννης έχει την δυνατότητα να πασάρει στους αμαρκάριστους παίκτες. Από τις 8,4 ασίστ ανά 100 κατοχές ως ρούκι, ο Αντετοκούνμπο έχει 17 τελικές πάσες φέτος, όντας τέταρτος στην συνολική λίστα με ασίστ σε τρίποντα σε όλο το ΝΒΑ (245 τον αριθμό). 

Μεγάλη η συμβολή στην επιτυχία αυτή από τον Μπρουκ Λόπεζ, έναν σέντερ-δεινόσαυρο με ικανότητα πίσω από την γραμμή των 7,25.

Στο φινάλε του, το άρθρο εστιάζει στην καταλυτική αμυντική παρουσία του Γιάννη. Πέραν του ότι είναι ο κορυφαίος αμυντικός στους Μπακς ο Αντετοκούνμπο έχει το καλύτερο defensive win share στο πρωτάθλημα (0.179) σε παίκτες με περισσότερες από μία συμμετοχή. Ικανός να προστατεύσει την ρακέτα, να μαρκάρει τους περιφερειακούς, να κυνηγήσει κάθε αντίπαλο χάρη στην αθλητικότητα, το μέγεθος και τα τεράστια άκρα του.

Όπως χαρακτηριστικά τονίζεται, από τους 216 παίκτες (μισούς της λίγκας που έχουν παίξει άμυνα σε τουλάχιστον 100 σουτ είναι ο πιο αποτελεσματικός rim protector, με ποσοστό επιτυχίας για τον αντίπαλο στο 52,7%. Επιπλέον, είναι δεύτερος στην συλλογή αμυντικών ριμπάουντ, τρίτος καλύτερος στο defensive rating ανάμεσα σε όσους έχουν τουλάχιστον 50 ματς και μέσο όρο 20' συμμετοχής ενώ μαζί με τον Κόβινγκτον των Σίξερς είναι οι μόνοι παίκτες στα «φτερά» στο Top 20 του defensive real plus minus.

Στην κατάληξη, ο δημοσιογράφος Κερκ Γκόλντσμπερι αναρωτιέται: «Η ψηφοφορία για τον πολυτιμότερο της σεζόν λογικά θα είναι κλειστή. Αλλά η καλύτερη ομάδα της λίγκας έχει έναν σούπερ σταρ ο οποίος είναι ξεκάθαρα ο καλύτερος παίκτης στις δύο πλευρές του παρκέ στο κορυφαίο σπορ της κατηγορίας. Υπάρχει κάτι περισσότερο πολύτιμο από αυτό;”

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics