Breaking News
16 Σεπτεμβρίου 2023

Με τον συγκλονιστικό προημιτελικό της Σουηδίας με την Ουγγαρία κι ένα σπάνιο σκηνικό στον αγώνα της Πορτογαλίας

με τη Δανία να επηρεάζει καθοριστικά ο αποτέλεσμα έκλεισε απόψε 15/09 η 6η μέρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης ομαδικού 2023. Και τα δύο αγώνες ήταν στην κατηγορία των ανδρών. Μπροστά σε πολλές εκατοντάδες φίλους της η οικοδέσποινα Σουηδία είδε τον… χάρο με τα μάτια της μέχρι να λυγίσει την Ουγγαρία με 3-2 και να προκριθεί στα ημιτελικά. Η Πορτογαλία ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τη Δανία και θα βρεθεί επίσης στα μετάλλια, αλλά νωρίτερα είδε τον αντίπαλο αθλητή Άντερς Λιντ να ξεσπά για την ατομική ήττα του στη μεγάλη ηλεκτρονική οθόνη των αποτελεσμάτων να τη σπάει και να δέχεται ντισκαλιφιέ με συνέπεια να μην μπορεί και ν’ αντικατασταθεί! Εξίσου δύσκολα μπήκε στην 4άδα και η κάτοχος του τίτλου Γερμανία (3-2 την Κροατία) και πιο εύκολα η Γαλλία. Ομοίως στις γυναίκες αναδείχτηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών και οι εθνικές ομάδες, που καλύπτουν τις θέσεις των μεταλλίων (καθώς δεν υπάρχουν παιχνίδια για τις θέσεις 3-4). Είναι η Γερμανία, η Πορτογαλία, η Ρουμανία και η Γαλλία. Η ελληνική αποστολή στο μεταξύ, επέστρεψε στην Αθήνα αργά το βράδυ της Πέμπτης 14/09. Τα νεότερα για τον ομοσπονδιακό προπονητή Γιώργο Καρύτσα και τον τραυματισμό του στο γόνατο έχουν τη μεγαλύτερη σημασία και ήταν ενθαρρυντικά.

Ο κόουτς φαίνεται ότι γλιτώνει τα χειρότερα μετά την άτυχη στιγμή, που είχε έξω από το γυμναστήριο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σουηδίας. Αφού δέχτηκε τη φροντίδα στο νοσοκομείο στο Μάλμε εξετάστηκε σήμερα και στην Αθήνα και η διάγνωση ήταν μερική ρήξη στο δεξί γόνατο. Το πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί χωρίς χειρουργείο, πάντως την προσεχή Δευτέρα 18/09 ο έμπειρος τεχνικός θα χρειαστεί να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού.

Στους προημιτελικούς των ανδρών η αναμέτρηση της Σουηδίας (2ο φαβορί) με την Ουγγαρία (που ήταν στον όμιλο της Ελλάδας) κράτησε κοντά στις 3,5 ώρες και είχε συναρπαστικό φινάλε. Ο Κάρλσον έχανε 0-2 σετ από τον Μαγιόρος, στο 5ο σετ βρέθηκε πίσω 6-9 κι έπειτα 10-11 και τελικά χάρισε τη νίκη στη διοργανώτρια χώρα. Το 1ο φαβορί η Γερμανία, που δεν παρατάσσει στο Μάλμε τη βασική της ομάδα, τα… χρειάστηκε μέχρι να κάμψει με 3-2 την Κροατία (ο Ντούντα πέτυχε οριακή νίκη στο τέλος απέναντι στον Πουκάρ του Ολυμπιακού).

Η Πορτογαλία ξεπέρασε με το ίδιο σκορ τη Δανία και το ενακρήριο επί μέρους ματς αποδείχτηκε πολύ σημαντικό. Ο Φρέιτας νίκησε 3-2 σετ τον Λιντ και εκνευρισμένος ο τελευταίος κλώτσησε την οθόνη με το σκορ. Την έσπασε, δέχτηκε αποβολή γι’ αυτό και δεν μπορούσε ν’ αγωνιστεί ξανά ή ν’ αντικατασταθεί. Σε μία κίνηση σεβασμού για το απρόοπτο ο Φρέιτας δεν αγωνίστηκε στο δεύτερο ματς και αμέσως μετά γράφτηκε το τελικό 3-2 γιατί έχασε άνευ αγώνα ο Λιντ.

Στις γυναίκες ήταν αμφίρροπο το παιχνίδι του 2ου φαβορί, της Ρουμανίας, με την Ισπανία, που βρισκόταν αρχικά στον όμιλο της Ελλάδας. Η Σοκς (φωτό) πέτυχε ξανά δύο νίκες και στον επίλογο επικράτησε η Σαμάρα της Μπερθόζα. Η κάτοχος του τίτλου Γερμανία απέκλεισε εύκολα την Ιταλία με 3-0. Η διοργανώτρια Σουηδία είχε σπουδαία αναμέτρηση με την Πορτογαλία, αλλά με δύο ήττες της Μπέργκστρομ από τις κινεζικής καταγωγής Σάο και Γιου ήταν πολύ δύσκολο να φτάσει στο μετάλλιο.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών είναι Γερμανία-Πορτογαλία και Σουηδία-Γαλλία στους άνδρες και Γερμανία-Πορτογαλία και Γαλλία-Ρουμανία στις γυναίκες.

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών :

Γερμανία-Κροατία 3-2

Δανία-Πορτογαλία 2-3

Γαλλία-Βέλγιο 3-1

Ουγγαρία-Σουηδία 3-2

Στις γυναίκες:

Γερμανία-Ιταλία 3-0

Σουηδία-Πορτογαλία 1-3

Γαλλία-Σλοβακία 3-1

Ισπανία-Ρουμανία 2-3

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφέρουν και τα παρακάτω θέματα:

Σήμερα 15 Σεπτεμβρίου γιορτάζουν

 

 

 

 

Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής γυναικών

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics