Breaking News
25 Νοεμβρίου 2017

Ο Όντεντ Κάτας δεν έχει αποφασίσει ακόμα για την τελική δωδεκάδα των Ισραηλινών, που θα αγωνιστεί απέναντι στην Εθνική Ελλάδας στην Κρήτη (27/11, 17:00).

Κανονικά ο φορμαρισμένος Ταμίρ Μπλατ στο γήπεδο που... λατρεύει!

Το Ισραήλ έκανε το 1-0 στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας νικώντας άνετα την Εσθονία (88-68) και βρίσκεται στην κορυφή του Group H μαζί με την Ελλάδα. Φυσικά, η «γαλανόλευκη» θέλει να... καθαρίσει τον αντίπαλό της στην 2η αγωνιστική και να πάρει μια όσο το δυνατόν καλύτερη διαφορά γίνεται.


Οι επόμενοι αντίπαλοι της Εθνικής δεν έχουν κατασταλάξει ακόμα στη δωδεκάδα που θα χρησιμοποιήσουν στο ματς με την «επίσημη αγαπημένη» και αναμένεται να ταξιδέψουν για την Κρήτη με 14 παίκτες. Άλλωστε, ο ομοσπονδιακός τους προπονητής, Όντεντ Κάτας, μετά τον αγώνα με την Εσθονία είχε προαναγγείλει αλλαγές, λέγοντας: «Το παιχνίδι με την Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικό. Υποθέτω πως θα υπάρξουν αλλαγές στην ομάδα».

Οι Ισραηλινοί δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, με εξαίρεση το απρόοπτο που συνέβη με τον Ρίτσαρντ Χάουελ (του βγήκε το δάχτυλο). Πάντως, ο 27χρονος πάουερ φόργουορντ - σέντερ αναμένεται να αγωνιστεί στην Κρήτη.

Πολύ πιθανή θεωρείται η επιστροφή του Οζ Μπλέιζερ στη δωδεκάδα των Ισραηλινών. Πρόκειται για έναν 24χρονο παίκτη που αγωνίζεται στις θέσεις «4» και «5» και ήταν στη δωδεκάδα του Ισραήλ στο Eurobasket 2017. Μάλιστα, έρχεται από... βραδιά καριέρας στο πρωτάθλημα (29π. και 10ρ. κόντρα στην Χάποελ Τελ Αβίβ). Ο Μπλέιζερ δεν ήταν στη δωδεκάδα απέναντι στην Εσθονία, γεγονός που εξέπληξε πολλούς, αφού ο προπονητής του στην Μακάμπι Χάιφα είναι στο τιμ του Κάτας και ο ίδιος βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έτσι, στο Ισραήλ πιστεύουν πως ο Μπλέιζερ θα επιστρέψει στη σύνθεση της εθνικής τους και θα αγωνιστεί κόντρα στην Ελλάδα.

Φυσικά, εκτός είναι ο απόλυτος σταρ της εθνικής Ισραήλ, Όμρι Κάσπι, αφού οι NBAers δεν κλήθηκαν στα «παράθυρα» της FIBA.

Κανονικά ο... καυτός Μπλατ

Όπως και να 'χει, κανονικά αναμένεται να αγωνιστεί στο ματς της Δευτέρας ο γιος του Ντέιβιντ Μπλατ, Ταμίρ. Ο 20χρονος γκαρντ είχε χτυπήσει στο αριστερό γόνατο και στο Ισραήλ φοβόντουσαν πως θα μείνει καιρό εκτός. Ωστόσο, ο Μπλατ αγωνίστηκε κανονικά κόντρα στους Εσθονούς και έβαλε 9 πόντους με 0/1 δίποντο και 3/3 τρίποντα. Ο νεαρός παίκτης ήρθε από τον πάγκο, έδωσε λύσεις (3 ασίστ) και τελείωσε το ματς με 11 βαθμούς στο ranking.

Να σημειωθεί, βέβαια, πως ο ίδιος λατρεύει το κλειστό που θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, δηλαδή τα «Δύο Αοράκια». Ο λόγος είναι απλός... Στο παρκέ του γηπέδου του Ηρακλείου ο Μπλατ «συστήθηκε» στην μπασκετική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2017, κάνοντας σπουδαίες εμφανίσεις στο Eurobasket U20. Η Ελλάδα επιβλήθηκε τότε του Ισραήλ στον τελικό, αλλά ο Μπλατ μπήκε στην κορυφαία πεντάδα του θεσμού με 16 πόντους και 10,1 ασίστ ανά παιχνίδι.

Άνθρωποι που τον γνωρίζουν καλά υποστηρίζουν πως είναι στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Πρόσφατα έβαλε 22 πόντους στο πρωτάθλημα (ρεκόρ καριέρας), στο ματς με την Εσθονία είχε 3/3 τρίποντα, ενώ απέναντι στην Μακάμπι Άσχοντ μοίρασε 9 ασίστ. Θεωρείται το «αγαπημένο παιδί» του Κάτας, ο οποίος ήταν ο προπονητής του στην U20 το καλοκαίρι. Το μόνο ερωτηματικό έχει να κάνει με το πώς θα εμφανιστεί σε δεύτερο ματς την ίδια εβδομάδα, ενώ ενδιάμεσα έχει μεσολαβήσει ταξίδι, αφού δεν είναι συνηθισμένος σε τέτοιες καταστάσεις.

Φυσικά, ο Ταμίρ Μπλατ δεν είναι η μοναδική απειλή των Ισραηλινών, καθώς σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται και ο Ρίτσαρντ Χάουελ της Χάποελ Ιερουσαλήμ (19π. με την Εσθονία), ενώ στο ρόστερ υπάρχουν και οι Τζέικ Κοέν, Γκαλ Μέκελ μεταξύ άλλων.
sdna.gr

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics