Breaking News
17 Ιουνίου 2017

Μια από τις σημαντικότερες νίκες της ιστορίας της πέτυχε η Εθνική Γυναικών απέναντι στη Σερβία με 69-60 στην πρεμιέρα του Eurobasket, κάνοντας καθοριστικό βήμα για πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

 

Η φόργουορντ της ομάδας, Κατερίνα Σωτηρίου που είχε εξαιρετική παρουσία (12 πόντους με 6/8 εντός πεδιάς), μίλησε στο gazzetta.gr για την μεγάλη βραδιά της Εθνικής και αποκάλυψε τα «κλειδιά» της νίκης και τους στόχους της Ελλάδας στη διοργάνωση, συνδέοντας τους με μια φράση του Νίκου Καζαντζάκη.

Η παίκτρια του Κεραμιδά πίστευε στην νίκη και δεν φοβόταν την πρωταθλήτριας Ευρώπης, Ρωσία, ενώ έκανε σύγκριση και με την Σλοβενία.

«Πίστευα πως θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη νίκη. Είχα εμπιστοσύνη στην ομάδα και θεωρούσα πως έχουμε τις δυνατότητες να φτάσουμε σε αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα. Το πίστευα εδώ και πολύ καιρό. Άλλωστε θεωρώ πως η Σλοβενία (επόμενη αντίπαλος της Εθνικής) είναι καλύτερη ομάδα από τη Σερβία».

Στη συνέχεια αποκάλυψε τα «κλειδιά» που έφεραν την υπέρβαση απέναντι στην δευτεραθλήτρια κόσμου και στάθηκε στο πάθος της ομάδας και στο όμορφο κλίμα που επικρατεί στην Εθνική.


«Η ομάδα ξέρει πως έχει μειονέκτημα στα ψηλά κορμιά μέσα στο παρκέ, όμως έχουμε… μυαλό και πολύ πάθος. Το κλίμα που υπάρχει στις τάξεις της Εθνικής είναι πολύ όμορφο, είμαστε απόλυτα δεμένες μεταξύ μας και αυτό είναι πολύ σημαντικό».

Όταν ρωτήθηκε για το αν άλλαξαν οι στόχοι στη διοργάνωση μετά την μεγάλη νίκη, η 33χρονη παίκτρια τόνισε πως θέλει να ανεβεί ψηλότερα από την 5η θέση (καλύτερη θέση της Εθνικής σε Eurobasket το 2009 στη Λετονία), ενώ αποκάλυψε τον πόθο της για ένα μετάλλιο. Στο τέλος της απάντησης της χρησιμοποίησε μια διάσημη φράση του Νίκου Καζαντζάκη.

«Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό και πάντα στοχεύουμε στη νίκη. Δεν αλλάζουν οι στόχοι μας για τη συνέχεια μετά το σημερινό αποτέλεσμα. Δεν μπορούμε να «χορεύουμε» αν δεν καταφέρουμε να προκριθούμε. Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη. Ελπίζω να ανεβούμε ψηλότερα από την πέμπτη θέση, η οποία είναι καλύτερη στην ιστορία της ομάδας. Απωθημένο δικό μου είναι και ένα μετάλλιο. Βέβαια είμαι ρεαλίστρια και ξέρω πως αυτό δεν είναι εύκολο. "Φτάσε όπου δεν μπορείς" που είχε πει και ο Νίκος Καζαντζάκης».

Η άμυνα που έπαιξε η Εθνική τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη σύμφωνα με την έμπειρη φόργουορντ: «Ρισκάραμε με την Μιλοβάνοβιτς στην αμυντική μας λειτουργία, όμως γενικότερα θεωρώ πως τόσο η άμυνα όσο και τα ριμπάουντ που μαζέψαμε ήταν καθοριστικά για να μας δώσουν ώθηση επιθετικά. Μας βοήθησαν τα καλάθια της Μάλτση αλλά και η σημαντική δουλεία της Σπανού στο post».

Όσο για το μεγαλύτερο μυστικό της Εθνικής, η Κατερίνα Σωτηρίου έχει την απάντηση: «To πάθος που βγάζουμε, η ομοιογένεια και το εξαιρετικό κλίμα. Αλλά κυρίως το μυαλό μας. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε μέσα στο παρκέ και το μυαλωμένο μας παιχνίδι».

Στο τέλος η πρώην παίκτρια της ιταλικής Μπατιπάλια και νυν του Ολυμπιακού θέλησε να αφιερώσει τη νίκη στον Δημήτρη Μπασούρη (ταμίας της ομοσπονδίας, μέλος του ΔΣ και πρόεδρος της ΕΣΚΑ), ο οποίος έφυγε από την ζωή στη 1 Ιουνίου του 2017 και ήταν ένας άνθρωπος που συνέδεσε την προσωπική του πορεία με τον αθλητισμό και ειδικότερα με την καλαθοσφαίριση.

«Θέλω να αφιερώσω αυτή τη νίκη στον Δημήτρη Μπασούρη, τον οποίο ακόμα και τώρα νιώθω κοντά μου, σαν να είναι εδώ».
gazzetta.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics