Breaking News
13 Ιανουαρίου 2021

Για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στο ομαδικό

Η εξέλιξη της πανδημίας οδήγησε την ευρωπαϊκή ομοσπονδία επιτραπέζια αντισφαίρισης σε νέες ακυρώσεις κι αναβολές στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ομαδικού σε άνδρες και γυναίκες.

Συγκεκριμένα στο τελευταίο διοικητικό της συμβούλιο αποφάσισε να ακυρώσει τα γκρουπ για το επίπεδο Α (δηλαδή την 1η κατηγορία) και να αναβάλλει τα γκρουπ για τα επίπεδα Β (2η κατηγορία) και C (3η κατηγορία).

Το ελληνικό αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των ανδρών, που βρίσκεται στο επίπεδο Α, δεν θ’ αγωνιστεί στο στάδιο 1 των προκριματικών και θα κληθεί να διεκδικήσει πολύ αργότερα, μέσα από το στάδιο 2, την πρόκριση στην τελική φάση για τη Ρουμανία.

Το αντίστοιχο συγκρότημα των γυναικών θα περιμένει για τα δικά του ματς στο επίπεδο Β, τα οποία θα μεταφερθούν πιθανότατα για τον Μάιο.

Για την ιστορία, η Εθνική Ελλάδας στους άνδρες είχε κληρωθεί σε προκριματικό γκρουπ με την Αυστρία και τη Δανία.

Μετά την ακύρωση των αγώνων στο στάδιο 1 δεν μπορούσε να είναι στις απευθείας προκρίσεις για την τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς οι 12 καλύτερες ομάδες του επιπέδου Α είχαν ήδη υπολογιστεί από τα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2019.

Εκεί η Ελλάδα είχε μείνει εκτός προημιτελικών ως 2η από το 8ο γκρουπ με 1 νίκη (επί της Τουρκίας) και 1 ήττα (από την Πορτογαλία).

Για τις χώρες, που θεωρητικά είχαν πλασαριστεί στις θέσεις 9-16, μέτρησε και το World Team Ranking του Οκτωβρίου 2019, η εθνική μας δεν είχε καλή θέση και γι’ αυτό στην κλήρωση των προκριματικών βρέθηκε στην 3η σειρά για τα γκρουπ. Στην πορεία λοιπόν, θα μάθει νέους αντιπάλους για τη διεκδίκηση της πρόκρισης αυτή τη φορά στο στάδιο 2.

Διαφορετική θα είναι η αναμονή για την εθνική γυναικών (που από προχτές έχει αρχίσει προπονήσεις με τον Γιώργο Καρύτσα). Έχει κληρωθεί στο 5ο γκρουπ του επιπέδου Β με τη Σλοβενία και την Εσθονία και θα περιμένει για το πότε και το πού θ’ αγωνιστεί.
SPORTS3.GR

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics