Breaking News
13 Οκτωβρίου 2020

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου είναι η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδος στο Ολυμπιακό τόξο γυναικών, σημειώνοντας μάλιστα μια μεγάλη έκπληξη στην κατηγορία.

 

Έκπληξη όχι όσον αφορά την ικανότητα και το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της 17χρονης, αλλά για το γεγονός ότι έφτασε στην κορυφή του βάθρου ούσα 7η στον Ολυμπιακό γύρο, αλλά και γιατί στον τελικό επικράτησε μιας εκ των κορυφαίων τοξοτριών της χώρας μας.

Η αλήθεια είναι ότι η ημέρα δεν ξεκίνησε και τόσο καλά για την αθλήτρια του Α.Ο.Τ Αχαιοί. Το 555 (5 10άρια, 1 κεντρικό), αρχικά ήταν πολύ πιο κάτω από το προσωπικό της ρεκόρ, ενώ παράλληλα την έφερνε σε αρκετά δύσκολη θέση όσον αφορά τις κόντρες.

Στην κορυφή του γύρου βρέθηκε η συναθλήτρια στους Αχαιούς και κάτοχος του τίτλου, Ανίτα Γκορίλα, η οποία είχε την καλύτερη επίδοση στον πρώτο γύρο βολών (312), αλλά και τη δεύτερη στον δεύτερο γύρο (303) και με το 615/720 (18 10άρια, 2 κεντρικά), κατάφερε να κάνει το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στις κόντρες.

Πίσω από τη Γκορίλα, βρέθηκε η 16χρονη ταλαντούχα Λήδα Νάνου (Α.Ο. Στόχος) με επίδοση 609/720 (12 10άρια, 3 κεντρικά), ενώ την πρώτη τριάδα συμπλήρωσε η Αναστασία Κατσαΐτη (Μ. Αλέξανδρος), με 581 (12 10άρια, 3 κεντρικά).

Ο δρόμος προς την κορυφή

Οι κόντρες ξεκινούν με την Παπαδόπουλου να κάνει ιδανικό ξεκίνημα απέναντι στην Ελένη Λούλα (ΣΚΟΑΑΠΘ), επικρατώντας με 6-0, ενώ στο αμέσως πιο δύσκολο… σκαλοπάτι η αθλήτρια των Αχαιών θα αντιμετωπίσει τη φορμαρισμένη και ανερχόμενη Λήδα Νάνου, την περσινή φιναλίστ της Λεωφόρου.

Η πρώτη… εκκωφαντική νίκη είναι γεγονός. Η Παπαδοπούλου θα κερδίσει με 7-1 και θα πάρει την πρόκριση για τα ημιτελικά, όπου θα βρει μπροστά της την έμπειρη και πάντα επικίνδυνη Σταυρούλα Λιούτα (Τετραπτερυλλίς). Νέα νίκη, αυτή τη φορά με 6-2, και το χρυσό μετάλλιο είναι μια νίκη μακριά.

Απέναντί της δεν ήταν κάποια… τυχαία, αλλά η πρωταθλήτρια Ελλάδος Ανίτα Γκορίλα, η οποία είχε κερδίσει νωρίτερα τόσο την Στέλλα Μαρωνίτη (Τετραπτερυλλίς), όσο και την Ελένη Μητσιάκη (Δωριεύς) με 6-4 και 6-0 αντίστοιχα.

Στον τελικό η Παπαδοπούλου παραμένει ψύχραιμη και σταθερή. Επικρατεί με 6-4 και κατακτά το πρωτάθλημα Ελλάδος ΑΧ για πρώτη φορά στην κατηγορία των γυναικών, επιβεβαιώνοντας ότι το Ολυμπιακό τόξο στη συγκεκριμένη κατηγορία έχει μέλλον.

Στη μάχη για το χάλκινο μετάλλιο η Λιούτα, η οποία στη Λεωφόρ είχε χάσει το βάθρο μετά από τη μάχη με την Λίτσα Ψάρρα, κατάφερε να λυγίσει την αντίσταση της Μητσιάκη επικρατώντας με 6-2 κατακτώντας την 3η θέση.

Να σημειωθεί ότι η Λίτσα Ψάρρα δεν αγωνίστηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, με την κορυφαία Ελληνίδα τοξότρια όλων των εποχών να συνεχίζει τις δοκιμές στο νέο της τόξο.

Τελική Κατάταξη – Ολυμπιακό τόξο (Γυναικών)

Σάββατο 10 Οκτωβρίου
1. Δήμητρα Παπαδοπούλου (Α.Ο.Τ Αχαιοί)
2. Ανίτα Γκορίλα (Α.Ο.Τ. Αχαιοί)
3. Σταυρούλα Λιούτα (Τετραπτερυλλίς)
4. Ελένη Μητσιάκη (Τ.Ο. Δωριεύς)
5. Στέλλα Μαρωνίτη (Τετραπτερυλλίς)
6. Λήδα Νάνου (Α.Ο. Στόχος)
7. Αναστασία Κατσαΐτη (Μ. Αλέξανδρος)
8. Σοφία Δασκαλάκη – Χαλκιοπούλου (Ακαδημία)
9. Ελευθερία Τσιράκη (Τετραπτερυλλίς)
10. Ελένη Λούλα (ΣΚΟΑΑΠΘ)
sports3.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics