Breaking News
22 Οκτωβρίου 2020

Ο πρωταθλητής Ελλάδος στο ολυμπιακό τόξο μίλησε στο sports3.gr για την επιστροφή στην κορυφή του βάθρου
Θάνος Σταθόπουλος  

Ο Αλέξανδρος Καραγεωργίου είναι ο νέος (παλιός) πρωταθλητής Ελλάδος στο ολυμπιακό τόξο, μετά από την επικράτησή του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανοιχτού χώρου που έγινε πριν από περίπου 10 ημέρα στο ΟΑΚΑ.

Ένας ακόμη τίτλος (12ος συνολικά σε ατομικό επίπεδο), ένα ακόμη λιθαράκι στην εξαιρετική πορεία του τοξότη από τη Θεσσαλονίκη, ο οποίος τόνισε ότι η συγκεκριμένη επιτυχία ήταν μια επιβράβευση για τον ίδιο, αν και όπως συμπλήρωσε ότι δεν έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την επίδοση του στον γύρο κατάταξης.

«Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά, όχι μόνο για μένα, αλλά για όλους από θέμα προπόνησης και προετοιμασίας εξαιτίας του κορονοϊου και φυσικά της καραντίνας.»

«Ευτυχώς η Ελληνική Ομοσπονδία, τηρώντας όλα τα πρωτόκολλα υγείας, έβγαλε από νωρίς αγωνιστικό πρόγραμμα και καταφέραμε να κάνουμε το πανελλήνιο πρωτάθλημα και σε λίγες ημέρες (24-25/10) θα διεξαχθεί και το κύπελλο ανοιχτού χώρου, το οποίο και περιμένω με μεγάλη ανυπομονησία.»

«Όσο για τον τίτλο… Αναμφίβολα είναι μια επιβράβευση για μένα. Ήταν μια δικαίωση γι’ αυτό που είχα μέσα στο μυαλό μου κι αυτό που έπρεπε να κάνω την ώρα του αγώνα.»

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη συνολική του εμφάνιση, ο τοξότης της Ελευσίνας τόνισε: «Είμαι αρκετά αυστηρός με τον εαυτό μου. Μπορώ να πω ότι όχι δεν έμεινα ικανοποιημένος από τον γύρο κατάταξης παρά το γεγονός ότι πήρα την πρώτη θέση. Όχι δεν είμαι καθόλου ευχαριστημένος με τα νούμερά μου.»

«Δεν σκέφτηκα τον περσινό αποκλεισμό»

Μόλις στον πρώτο αγώνα ο Καραγεωργίου θα κληθεί να διαχειριστεί μια δύσκολη συνθήκη. Θα αντιμετωπίσει στον πρώτο του αγώνα τον Κωνσταντίνο Ζαχαριά τον οποίον θα κερδίσει στην ψυχοφθόρο διαδικασία του shoot-off.

Θα βρεθεί μια ανάσα από τον πρόωρο αποκλεισμό, κάτι που έγινε και πέρσι στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της Λεωφόρου. Ωστόσο, ο Καραγεωργίου στο μυαλό του έχει μόνο την πρόκριση…

«Η αλήθεια είναι ότι δεν μου πέρασε καν από το μυαλό ο περσινός μου αποκλεισμός. Κόντρα στον Ζαχαριά είχα κάνει ένα δυνατό ξεκίνημα, αλλά μετά ήρθε ένα μικρός αποσυντονισμός και φτάσαμε στο shoot-off. Από εκεί και πέρα απλά δεν επέτρεψα στον εαυτό μου να κάνει άλλα λάθη.»

«Το ευχαριστήθηκα ρε πατέρα!»

Η χρονιά που διανύουμε δεν ήταν εύκολη για τον Αλέξανδρο Καραγεωργίου, όχι μόνο ελέω της παγκόσμιας πανδημίας και του lockdown. Ο Έλληνας πρωταθλητής «έχασε» τον πατέρα του μέσα στη χρονιά γεγονός που ήταν λογικό να τον επηρεάσει, εντός κι εκτός αγωνιστικών χώρων.

Τον ρωτάω που αφιερώνει τη νίκη του περιμένοντας το αναμενόμενο. Αντ’ αυτού θα μου διηγηθεί αυτά που έλεγε με τον πατέρα του μετά από τους αγώνες.

«Θα μπορούσα να αρχίσω τις κλισέ αφιερώσεις. Ωστόσο μια που μου δίνεται η ευκαιρία θα ήθελα να μοιραστώ για όσον αφορά τον πατέρα μου είναι ότι μετά από κάθε αγώνα συζητούσαμε για το πως πήγε και με ρωτούσε αν ήμουν ευχαριστημένος.

Θυμάμαι ότι του έλεγα: “Ναι, βγήκα πρώτος, αλλά δεν έριξα όπως ήθελα” και μου απαντούσε: “Αυτό που κάνεις να το ευχαριστιέσαι. Αφού αφιερώνεις που αφιερώνεις τόσο χρόνο οφείλεις να το διασκεδάζεις.” και μου το έλεγε με όλη τη σημασία της λέξης. Μπορώ λοιπόν να πω ότι δεν έριξα όσο ήθελα στην κατάταξη, αλλά ναι στις κόντρες “το ευχαριστήθηκα ρε πατέρα”.»
sports3.gr

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics