Breaking News
31 Αυγούστου 2016

Τα προκριματικά του Eurobasket 2017 ξεκινούν σήμερα (31/8), και το SDNA σας παρουσιάζει όλα όσα πρέπει να ξέρετε. Το σύστημα διεξαγωγής, τα μεγάλα αστέρια και οι γνώριμοι του ελληνικού κοινού.

Τα προκριματικά του φετινού Eurobakset θα διεξαχθούν σε Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία και Τουρκία, από τις 31 Αυγούστου μέχρι τις 17 Σεπτεμβρίου. Οι 27 ομάδες που θα παλέψουν για την συμμετοχή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης έχουν χωριστεί στους εξής εφτά ομίλους:

Α’ Όμιλος: Βέλγιο, Ισλανδία, Ελβετία, Κύπρος.

Ακολούθησε το SDNA στο Twitter και ενημερώσου πρώτα από όλους!

Β’ Όμιλος: Γερμανία, Ολλανδία, Αυστρία, Δανία.

Γ’ Όμιλος: Ρωσία, Βοσνία, Σουηδία.

Δ’ Όμιλος: Πολωνία, Εσθονία, Λευκορωσία, Πορτογαλία.

Ε’ Όμιλος: Σλοβενία, Ουκρανία, Βουλγαρία, Κόσσοβο.

Στ’ Όμιλος: Γεωργία, Μαυροβούνιο, Σλοβακία, Αλβανία.

Ζ’ Όμιλος: ΠΓΔΜ, Ουγγαρία, Μ. Βρετανία, Λουξεμβούργο.


Οι επτά ομάδες που θα τερματίσουν στην πρώτη θέση του κάθε ομίλου, αλλά και οι τέσσερις καλύτερες δεύτερες θα... τσεκάρουν το εισιτήριο για το Eurobasket του 2017.

Οι 13 ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την συμμετοχή τους στην τελική φάση της διοργάνωσης είναι οι οικοδέσποινες Φινλανδία, Ισραήλ, Ρουμανία, Τουρκία αλλά και οι Ισπανία, Λιθουανία, Κροατία, Τσεχία, Γαλλία, Ελλάδα, Ιταλία, Λετονία και Σερβία.

Έτσι, μετά το τέλος των προκριματικών θα συμπληρωθεί το παζλ των 24 ομάδων που θα διεκδικήσουν το 2017 τον τίτλο του Πρωταθλητή της Γηραιάς Ηπείρου.

Τα μεγάλα αστέρια

Οι πολύ μεγάλες ομάδες μπορεί να λείπουν από τα προκριματικά του φετινού Eurobasket, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν σπουδαία ονόματα. Κάθε άλλο μάλιστα.

Αυτός που ξεχωρίζει είναι αναμφίβολα ο Γκόραν Ντράγκιτς. Ο άσος των Μαΐάμι Χιτ, που την περσινή σεζόν μέτρησε 14,1 πόντους, 5,8 ασίστ και 3,8 ριμπάουντ, αποτελεί τον κορυφαίο παίκτη των Σλοβένων και θα είναι αυτός που θα ηγηθεί των προσπαθειών της Εθνικής του ομάδας για την πρόκριση στο Eurobasket.

Στο πλάι του θα βρεθεί και ο αδερφός του, Ζόραν Ντράγκιτς, ο οποίος την περσινή σεζόν αγωνίστηκε με επιτυχία στην Χίμκι και από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Ιταλία με την φανέλα της Αρμάνι Μιλάνο.

Επιπλέον, στα προκριματικά του Eurobasket 2017, θα συμμετάσχει και ο Νίκολα Βούτσεβιτς των Μάτζικ. Ο Μαυροβούνιος σέντερ ήταν εξαιρετικός την περσινή σεζόν στην ομάδα του Ορλάντο (18,2 πόντους, 8,9 ριμπάουντ, 1,1 μπλοκ) και θα αποτελέσει το μεγάλο όπλο της Εθνικής του ομάδας στην προσπάθεια κατάληψης της πρώτης θέσης στον έκτο όμιλο των προκριματικών.


Δύο NBAers που θα αποτελέσουν την... αιχμή του δόρατος στις ομάδες τους, είναι και οι Μίρζα Τελέτοβιτς και Τιμοφέι Μοζγκόφ. Ο Βόσνιος φόργουορντ ήταν εξαιρετικός στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν με τους Φίνιξ Σανς και υπέγραψε ένα υψηλότατο, τριετές συμβόλαιο με τους Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Προτού βρεθεί με τον Έλληνα άσο στις ΗΠΑ,ο Τελέτοβιτς θα είναι ο... κύριος επιθετικός μοχλός της ομάδας του Νταμίρ Μουλαομέροβιτς.

Από την άλλη, ο Τιμοφέι Μοζγκόφ έρχεται με τρομερή ψυχολογία από τις ΗΠΑ, καθώς, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, υπέγραψε ένα εξαιρετικό, πλουσιοπάροχο συμβόλαιο με τους Λος Άντζελες Λέικερς (64 εκατομμύρια για τέσσερα χρόνια). Ο ύψους 2,16 σέντερ θα αναλάβει ηγετικό ρόλο -ελλείψει και του τραυματία Σβεντ- και θα προσπαθήσει να φέρει την Ρωσία στην πρώτη θέση του τάδε ομίλου, που αθ της δώσει το εισιτήριο για το Eurobasket.

Παράλληλα, δεν γίνεται να μείνει εκτός... συζήτησης ο Ζάζα Πατσούλια. Ο έμπειρος σέντερ προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με τους Ντάλας Μάβερικς (8,6 πόντοι, 9,4 ριμπάουντ μέσο όρο), που του έδωσε την ευκαιρία να υπογράψει συμβόλαιο με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να έχει τον ρόλο του βασικού σέντερ στην ομάδα του Στιβ Κερ. Έτσι, γίνεται εύκολα αντιληπτό πως ο Πατσούλια είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης των Γεωργιανών και αυτός που θα κουβαλήσει το περισσότερο... φορτίο στο επιθετικό, αλλά και στο αμυντικό κομμάτι.

Επίσης, ο Άνταμ Χάνγκα, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της περσινής, εξαιρετικής πορείας της Λαμποράλ μέχρι το Final Four της Euroleague, θα είναι ο ηγέτης των Ούγγρων, ενώ ειδική αναφορά πρέπει να γίνει και στον Μπεν Γκόρντον.

Ο Άγγλος άσος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά με την φανέλα της Μεγάλης Βρετανίας και, με τον Λούολ Ντενγκ στα πίτς, ελπίζει να δείξει στο παρκέ το ταλέντο και την εμπειρία του και να οδηγήσει τους συμπατριώτες του σε μία μεγάλη διοργάνωση.

Ο Έλληνας και οι «Έλληνες»

Η Ελλάδα βρίσκεται ήδη στη τελική φάση του Eurobasket, όμως από τα προκριματικά της διοργάνωσης δεν θα μπορούσε να λείπει το... ελληνικό στοιχείο.

Ο Ηλίας Ζούρος ανέλαβε τον περασμένο Φεβρουάριο την τεχνική ηγεσία της Εθνικής ομάδας της Γεωργίας και θέλει να την οδηγήσει στην τέταρτη συμμετοχή της σε Eurobasket.


Μάλιστα, ο πολύπειρος Έλληνας τεχνικός έχει στην ομάδα του το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ΑΕΚ, Μάικλ Ντίξον, ενώ στο ρόστερ των Γεωργιανών βρίσκεται και ο γνώριμος στους Έλληνες φιλάθλους από την θητεία του σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, Γκιόργκι Σερμαντίνι.

Στην αποστολή της Εθνικής Βουλγαρίας δεσπόζει το όνομα του Σάσα Βεζένκοφ. Ο πρώην φόργουορντ του Άρη θέλει να συνεχίσει την ανοδική του πορεία σε διεθνές επίπεδο, προτού επιστρέψει στην Μπαρτσελόνα για να τεθεί κάτω από τις οδηγίες του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως ακόμα δύο παίκτες που συμφώνησαν φέτος να συνεχίσουν την καριέρα τους στη χώρα μας, θα παλέψουν για το... πολυπόθητο εισιτήριο για την τελική φάση του Eurobasket. Ο λόγος για τους Νίκολα Ιβάνοβιτς, τον Μαυροβούνιο άσο που από την νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην ΑΕΚ, αλλά και τον Φάχρο Αλίχοντζιτς, που μετά την παρουσία του στην Εθνική ομάδα της Μεγάλης Βρετανίας, θα ενισχύσει τον Πανιώνιο.

Τέλος, στην αποστολή της Εθνικής Πολωνίας βρίσκεται ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Έι Τζέι Σλότερ.
sdna.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics