Breaking News
23 Ιουνίου 2023

Με το σύνθημα #SportsSpreadsRespect - Ο Αθλητισμός διδάσκει Σεβασμό, αντιπροσωπείες από έξι χώρες

(Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Μαυροβούνιο, Ελλάδα), εκπρόσωποι του Συμβουλίου της Ευρώπης και ειδικοί εμπειρογνώμονες, έστειλαν το μήνυμα ενάντια στη ρητορική μίσους στον αθλητισμό, στη διημερίδα εργασίας που διοργάνωσε η ΓΓΑ στις 21 και 22/6 και φιλοξενήθηκε στο ΣΕΦ, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος «Combating Hate Speech in Sport».

Στη διάρκεια της εκδήλωσης συζητήθηκαν οι στρατηγικοί στόχοι του προγράμματος, αλλά και οι προωθητικές ενέργειες που πρέπει να ακολουθήσουν για την αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους και στον χώρο του αθλητισμού, ενώ αναδείχθηκε ο καθοριστικός ρόλος των αθλητών σε αυτή την προσπάθεια. Παρόντες, με καταλυτική συμβολή, οι αθλητές-πρεσβευτές του προγράμματος Ιωάννης Μελλισανίδης, Πάνος Τριανταφύλλου Εβίνα Μάλτση, Aauri Laura Bokesa Abia που μοιράστηκαν τις προσωπικές τους εμπειρίες και κατέθεσαν προτάσεις για την αντιμετώπισή του.

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο γγΑ Γ. Μαυρωτάς και μαζί με την υπεύθυνη της ελληνικής συμμετοχής στο πρόγραμμα, Αναστασία Γκούφα, καλωσόρισαν την επικεφαλής της Διεύθυνσης Αθλητισμού του Συμβουλίου της Ευρώπης, Sophie Kwasny, την υπεύθυνη του προγράμματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, Gabriela Matei, τους εκπροσώπους των εταίρων-χωρών στο πρόγραμμα και τους ειδικούς εμπειρογνώμονες. Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Μαυρωτάς ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το ζητούμενο σε αυτό το πρόγραμμα, που ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο από το Συμβούλιο της Ευρώπης και την Ε.Ε. είναι να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο, της ρητορικής μίσους στον αθλητισμό ένα φαινόμενο που αποτελεί το λίπασμα για κάθε μορφής βίας. Και παράλληλα να αξιοποιήσουμε τον ίδιο τον αθλητισμό για να αντιμετωπίσουμε τη ρητορική μίσους σε όλη την κοινωνία.
Η αντιμετώπιση της ρητορικής μίσους, θα επιτευχθεί μέσω ομαδικής δουλειάς καθώς για να καταπολεμηθεί χρειάζεται μία σειρά συνεργειών όλων των εμπλεκόμενων φορέων, δηλαδή αθλητών, Ομοσπονδιών, Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, Αθλητικών Φορέων, Σωματείων, Πολιτείας, Διωκτικών Αρχών κλπ.
Οφείλουμε όλοι μαζί συντεταγμένα να αναδείξουμε την δύναμη που έχει ο Αθλητισμός και την επιδραστικότητά του στους νέους και την κοινωνία, ώστε να αντιστρέψουμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί.
Πιστεύω ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας σε αυτό το μεγαλόπνοο σχέδιο είναι οι αθλητές, οι οποίοι μπορούν να μεταδώσουν καλύτερα από οποιονδήποτε άλλον, τα μηνύματα και να βρεθούν στο επίκεντρο της καμπάνιας ενάντια στη ρητορική μίσους με στόχο αυτά να διαδοθούν σε ολοένα και ευρύτερα ακροατήρια».

Ευχαριστούμε που αφιερώσατε χρόνο για να διαβάσετε αυτό το άρθρο.
Πιθανόν να σας ενδιαφερουν και τα παρακάτω θέματα:

Το ανέκδοτο της ημέρας

 

 

 

 

 

Η εθνική μπάσκετ γυναικών σήμερα (23/6, 17:00) θ’ αντιμετωπίσει την Ιταλία στα «Δύο Αοράκια»

Σχετικά Άρθρα

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics