Breaking News
29 Ιουλίου 2016

Η προβολή της ταινίας ‘Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί’ ξαναπροβλήθηκε για φιλανθρωπικό σκοπό προχτές το βράδυ στις 9, στο κινηματοθέατρο Αστόρια. Η ταινία είχε τριπλό σκοπό στην παρούσα προβολή. Αρχικά να μεταδώσει το μήνυμα της αποστιγματοποίησης των ατόμων με ψυχικές ασθένειες. Έπειτα να συνεισφέρει στον σύλλογο ευ ζω με τον καρκίνο, ο οποίος έχει κάνει τρομερές προσπάθειες για να βοηθάει όσο πιο πολύ μπορεί κόσμο ή συγγενείς ατόμων με καρκίνο. Τέλος να μεταφέρει ένα μήνυμα προαγωγής υγείας μέσα απο τον αθλητισμό. Την βάση αυτη την παρουσίασε ο Κ.Γιάννης Γεροντής, προπονητής Taekwodo, μέσα απο την δυνατή επίδειξη μαζί με τον σύλλογο του.

Εισηγήτρια ήταν η Αμαλία Ζαργιανάκη Γραμματέας εξωτερικών ιατρείων κλινικής ογκολογίας, μέλος του συλλόγου Ευ Ζω και βοηθός δασκάλου με βαθμό 2 Dan. Η παρουσίαση ξεκίνησε με την Κ.Κουναλάκη (πρόεδρος του ευ ζω) , η οποία μίλησε για τον σύλλλογο ευ ζω και συγκίνησε τους ακροατές με τα λόγια της για τον σύλλογο αλλα και για τις προσπάθειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Στην συνέχεια παρουσιάστηκε η Μαρία Σβολιαντοπούλου, η οποία υπογράφει σενάριο και σκηνοθεσία. Είναι ψυχολόγος και έχει ασχοληθεί τόσο σε ερευνητικό όσο και σε πρακτικό κομμάτι με την ψυχική υγεία. Μιλήσε για το πόσο δύσκολο είναι να ζει κάποιος με το στίγμα και πόσο εύκολο θα ήταν για εμάς να διευκολύνουμε την καθημερινότητα τους. Έδωσε πολλά μηνύματα όπως επίσης και δύναμη μέσα από τα λόγια της στο κοινό. Όπως αναφέρει και στην ταινία της, στοχεύει μέσα από αυτο τον αγώνα να βοηθήσει τον κόσμο να σπάσουν τις μάσκες τους και να αναπνεύσουν το άρωμα της αποδοχής και της ελευθερίας. Υπήρξαν αρκετά συναισθήματα και συγκινήσεις μέσα στην αίθουσα, τα οποία έδωσαν μια άλλη γεύση στην όλη κατάσταση.

Τέλος μίλησε ο Κ.Γιάννης Γεροντής  και αναφέρθηκε στον συνδετικό κρίκο της ψυχικής αλλα και σωματικής υγείας,που δεν είναι άλλοε από τον αθλητισμό. Μας έκανε να εξοικιωθούμε με το κομμάτι του αθλητισμού και ιδιαίτερα του taekwodo.

Ο τίτλος ‘’Οι μάσκες που βραδιάζουν το πρωί’ αναφέρεται σε μια ταινία, η οποία αποσκοπέι στην εξάλειψη του κοινωνικού στίγματος απέναντι στο κομμάτι της ψυχικής υγείας. Η ταινία περιγράφει με απλό τρόπο 5 είδη διαφορετικών ψυχικών ασθενειών χωρίς να επικεντρώνεται σε συμπτώματα ή διάγνωση. Κύριος σκοπός της είναι να ευαισθητοποιήσει το κοινό, παρουσιάζοντας του πως μπορεί να είναι η καθημερινότητα των ανθρώπων που μάχονται καθημερινά με κάποιο είδος ψυχικής ασθένειας και πόσο πολύ του επηρεάζει το κομμάτι της στιγματοποίησης αλλα και του περιθωρίου. Στην ταινία υπάρχει πάντα ένα χέρι το οποίο βοηθάει το άτομο όταν είναι έτοιμο ή έχει ήδη λυγίσει. Με αυτο το χέρι μπορεί να παρομοιασθεί ο κάθε ένας μας.

Την ιδέα του σεναρίου και της σκηνοθεσίας υπογράφει η ψυχολόγος Μαρία Σβολιαντοπούλου. Ξεκίνησε την δημιουργία της ταινίας ενώ ήταν ακόμα φοιτήτρια και παρόλα αυτά είχε ήδη βάλει το λιθαράκι της στο κομμάτι του εθελοντισμού, εστιάζοντας κυρίως στην ψυχική ασθένεια. Επιπροσθέτως η Στέλλα Βαρδάκη ήταν υπεύθυνη της κάμερας και του μοντάζ. Στην ταινία ενώ ξεκίνησαν 7 άτομα εθελοντικά, στη συνέχεια έγιναν 42. Ο κάθε ένας τους βοήθησε με τον δικό του τρόπου και το πιο σημαντικό με την θέληση και την αγάποη που είχε για να μεταφέρει το δικό του μοναδικό μήνυμα. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Ιωάννα Χωματά, ο Γιώργος Φραγκιαδάκης, η Κατερίνα Στρουμπάκη, η Μαίρη Λεμονιά και η Νίκη Αποστολάκη.

Οι υποστηρικτές της ταινίας ήταν η εφημερίδα TvSport, το Synergymarketing, το Κολλέγιο Κρήτης, το φροντιστήριο ‘Σύγχρονη εκπαίδευση’, το Bravo, ο ραδιοφωνικός σταθμός υδρόγειος, το σούπερ μάρκετ ΑΡΙΑΔΝΗ(Λ.ΙΩΝΊΑς), το κομμωτήριο YOUNGSTYLE και η καφετέρια ZAXAΡΗ.

Την ταινία τίμησαν με την παρουσια τους διάφοροι φορείς και παράγοντες της Κρήτης όπως ο περιφερειακός σύμβουλος κ Γιώργος Ματαλλιωτακης κ.α.

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics