Breaking News
02 Ιουλίου 2021

Κώστας Ευθυμιάδης

Το παρασκήνιο από την… ανατροπή και την πρόκριση της Βασιλείου στους Ολυμπιακούς Αγώνες



Μία σειρά από αποσύρσεις από τα 400 μέτρα για διάφορους λόγους, έφεραν την Ειρήνη Βασιλείου στην λίστα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Από την στενοχώρια στα… ουράνια. Αυτό το «δρομολόγιο» έκανε τις προηγούμενες 48 ώρες η Ειρήνη Βασιλείου που ξαφνικά από εκεί που θα έκανε διακοπές, βρέθηκε στην αποστολή του στίβου για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.


Η πρωταθλήτρια από την Κρήτη, την ημέρα που έκλειναν οι προκρίσεις, γνώριζε πως είναι εκτός Ολυμπιακών και με ένα ποστάρισμά της είχε εκφράσει την απογοήτευσή της για την κατάληξη. Ποτέ μη λες ποτέ όμως…

Τα πάντα ήρθαν τούμπα μέσα σε 48 ώρες και το παρασκήνιο από την ξαφνική πρόκριση, έχει ενδιαφέρον.

Αρχικά μία αθλήτρια απέσυρε την συμμετοχή της για να τρέξει μόνο στα εμπόδια. Αυτό σήμαινε πως έπρεπε να βρεθούν άλλες δύο εκτός λίστας ώστε να πάει στο Τόκιο. Και αυτές οι δύο βρέθηκαν και μάλιστα η μία ήταν και φαβορί για το χρυσό!

Ο λόγος για την 18χρονη Κριστίν Εμπομά από τη Ναμίμπια, η οποία έτρεξε προχθές στο εξωπραγματικό 48.54, επίδοση που είναι παγκόσμιο ρεκόρ νεανίδων! Ωστόσο, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα 400μ. των Ολυμπιακών καθώς δεν πληροί τα κριτήρια συμμετοχής. Ο λόγος είναι ο υπεανδρογονισμός! Η νεαρή αθλήτρια συγκαταλέγεται στις περιπτώσεις τύπου Κάστερ Σεμένια, που λόγω του υπερανδρογονισμού (ο οργανισμός τους παράγει τεστοστερόνη σε επίπεδα ανώτερα του επιτρέποντος) δεν μπορεί να τρέξει σε μεγάλες διοργανώσεις σε κούρσες από τα 400 μέτρα ως και τα 1.500μ. Ετσι, αναγκάστηκε να αλλάξει αγώνισμα και να δηλώσει τα 200 μέτρα στο Τόκιο, αδειάζοντας άλλη μία θέση!

Για τον ίδιο ακριβώς λόγο έμεινε εκτός και μία συμπατριώτισσά της, η Μπεατρίς Μασιλινγκί, με αποτέλεσμα η Βασιλείου να μπει στην 48η θέση και να κερδίσει την συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες για να γίνει το 19ο μέλος της εθνικής ομάδας!
gazzetta.gr

Διαβάστε επίσης:

 

ΚΟΕ: Το Σάββατο οι ανακοινώσεις για τις αποστολές του Τόκιο

 

Οι κληρώσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων για τις εθνικές μας ομάδες

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics