Breaking News
03 Απριλίου 2019

Ως παιδί είχε ένα όνειρο: Να γίνει Διευθυντής ξενοδοχείων. Κι αν κάποιοι άνθρωποι είναι ευχαριστημένοι όταν πραγματοποιούν τα όνειρα τους ο Ζαχαρίας Χνάρης, ο γνωστός κι επιτυχημένος επιχειρηματίας, μπορεί να είναι ευτυχισμένος.

 

Συνέντευξη στη Μαρία Καλλέργη

Γιατί δεν έφτασε απλώς τα όνειρα του. Τα ξεπέρασε και τα πήγε πολλά βήματα πιο ψηλά. Και κάτι ακόμα: Δε σταματά να σχεδιάζει, να υλοποιεί και να σκέφτεται συνεχώς την επόμενη κίνηση.

Έτσι και διευθυντής ξενοδοχείων έγινε ξεκινώντας ... από βοηθός σερβιτόρους και δημιούργησε την Chnaris Hotel Management Development and Consulting S.A αλλάζοντας το τοπίο του τουρισμού στην Κρήτη και στη χώρα μας. Τα Διεθνή βραβεία πολλά και αυτά που έρχονται μάλλον περισσότερα.

Η επίσκεψη στο γραφείο του στο γυάλινο κτίριο της Λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου λίγο πριν το Γάζι, ξεχωριστή . Τίποτα άλλωστε δεν είναι συνηθισμένο στον Ζαχαρία Χνάρη. Άνθρωπος με κοσμοπολίτικο αέρα και σπινθηροβόλο βλέμμα, ευγενής και φιλόξενος μας υποδέχθηκε στο χώρο που το φως του ήλιου μπαίνει άπλετο.

Εκεί σε μια μοναδικό συνδυασμό παλιού και σύγχρονου γίνονται σχέδια και ξεδιπλώνονται οράματα. Εκεί ότι σχεδιάζεται υλοποιείται ενώ η γωνιά με τα έπιπλα της μητέρας του, για την οποία μιλά με αγάπη και συγκίνηση, είναι η αγαπημένη του.

Αυτά για τον άνθρωπο Ζαχαρία Χνάρη. Γνωρίζουμε τον επιχειρηματία μέσα από τη συνέντευξη που παραχώρησε στο Maleviziotis.gr

* Κύριε Χνάρη η εταιρεία σας δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα αρκετά χρόνια με επιτυχία. Θα θέλατε να μοιραστείτε το ξεκίνημα, την ιδέα που σας έφθασε στο σήμερα με τους αναγνώστες σας.

Μικρός, όταν με ρωτούσαν το κλασικό «τι θέλεις να γίνεις όταν μεγαλώσεις» απαντούσα με σιγουριά: «Διευθυντής ξενοδοχείων»! Ήταν στ’ αλήθεια το όνειρό μου και γι’ αυτό μπήκα στον χώρο του τουρισμού από πολύ μικρή ηλικία, μόλις 14 ετών. Πρώτη μου καλοκαιρινή εργασία, ήταν ως βοηθός σερβιτόρου στο Akti Zeus, το εμβληματικό αυτό ξενοδοχείο της Κρήτης. Επιβεβαιώνοντας ότι το όνειρο, ήταν και το ζητούμενο, φοίτησα στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων της Ρόδου και στη συνέχεια πραγματοποίησα μετεκπαίδευση στη Γερμανία, στα οικονομικά. Με την επιστροφή μου στην Ελλάδα, το παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα και επί σειρά ετών διεύθυνα πολυτελή, 5στερα ξενοδοχεία.

Το 2006 έλαβα την μεγάλη απόφαση να δημιουργήσω την Chnaris Hotel Management Development and Consulting S.A. Μια εταιρεία που άλλαξε τα δεδομένα του χώρου, έδωσε και δίνει αποτελεσματικές λύσεις σε δεκάδες ξενοδόχους και θέτει τις βάσεις ανάπτυξης πολλών μονάδων, μικρών και μεγάλων, στην παγκόσμια βιομηχανία του τουρισμού.

*Ποιές είναι οι υπηρεσίες που παρέχει η εταιρεία σας; Προσφέρουμε στις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις 4 εναλλακτικά προγράμματα υπηρεσιών:

1. Ενοικίασης Ξενοδοχειακών Μονάδων.

2. Πλήρη διαχείριση ξενοδοχείων (Full Hotel Management), όπου η Chnaris H.M.D.C. διαχειρίζεται την περιουσία του Ξενοδόχου. Είναι υπεύθυνη για όλη τη λειτουργία του ξενοδοχείου και για την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών, ενώ οι ξενοδόχοι εισπράττουν όλα τα έσοδα και πληρώνουν όλα τα έξοδα.

3. Τη σύναψη συμβάσεων με όλους τους τουριστικούς οργανισμούς καθώς και την πλήρη διαχείριση των πωλήσεων, όπου η Chnaris H.M.D.C. είναι υπεύθυνη για το ύψος του τζίρου, ενώ ο ξενοδόχος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία του ξενοδοχείου του, το ύψος των εξόδων και την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών. Επίσης προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ξενοδόχους (Hotel Consulting).

4. Τα ξενοδοχεία "CHC HOTELS", ένα σύστημα Franchise Corporation, όπου τα ξενοδοχεία χρησιμοποιούν το εμπορικό σήμα της εταιρείας και λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα/ταυτότητες της Chnaris H.M.D.C. ανάλογα με την κατηγορία και το είδος/concept του ξενοδοχείου. Επίσης προσφέρουν συμβουλευτικές υπηρεσίες στους ξενοδόχους (Hotel Consulting).

Παράλληλα, η Chnaris H.M.D.C. έχει ήδη ιδρύσει τουριστικά γραφεία στην Ελλάδα, ώστε να αυξήσει τον όγκο των κρατήσεων, βοηθώντας τα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία να μεγιστοποιήσουν την πληρότητα τους κυρίως κατά τη διάρκεια της χαμηλής περιόδου αλλά και κάθε άλλη στιγμή κατά την οποία η επισκεψιμότητα παραμείνει χαμηλή. Αξίζει επίσης να τονιστεί, ότι από τη Chnaris H.M.D.C. λειτουργούν και οι εξειδικευμένες υπηρεσίες Executive Chef και Executive Operation’s Manager, όπου οι κορυφαίοι συνεργάτες της εταιρείας, ελέγχουν κάθε ξενοδοχείο σχετικά με την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών και προϊόντων, δημιουργώντας συνθήκες Quality Management, ενώ με την μέθοδο του Mystery Guest, εξασφαλίζουν την τήρηση των απαιτούμενων διαδικασιών.

Θα πρέπει τέλος να αναφέρω ότι η Chnaris H.M.D.C. καινοτομεί προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες λειτουργίας μιας ξενοδοχειακής μονάδας, είτε σε συνδυασμό μεταξύ τους ή και μεμονωμένα ώστε να μπορούν να αξιοποιηθούν από τους επιχειρηματίες, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιχείρησης.

Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑ ΧΝΑΡΗ

To να μοιράζεσαι τις αναμνήσεις σου σε κάνει έναν άνθρωπο “ανοιχτό”. Παράλληλα και ακομπλεξάριστο αλλά άνθρωπο ευαίσθητο που αγαπά το παρελθόν και χτίζει στο μέλλον. Ο Ζαχαρίας Χνάρης με πολύ ευγένεια μας παραχώρησε τις φωτογραφίες που που ανήκουν στην οικογένεια του και την παιδική του ηλικία και με πολύ χαρά τις δημοσιεύουμε.

*Θέλετε να εξειδικεύσετε αυτό που προσφέρετε στον πελάτη σας τον επιχειρηματία ή και τον απλό ταξιδιώτη;

Συνεργάτης μας είναι ο ξενοδόχος, πελάτης μας είναι ο επισκέπτης του τόπου μας. Μας ενδιαφέρει εξίσου η ικανοποίηση του συνεργάτη μας, η ανάπτυξή του και η αύξηση της κερδοφορίας του, κάτι που έρχεται μόνο εφόσον επιτύχουμε να έχουμε ικανοποιημένο τον πελάτη μας. Οπότε όπως καταλαβαίνετε, είναι μια διαδικασία στην οποία εμπλέκονται παραπάνω από μια παράμετρος.

*Ο τουρισμός είναι ένας τομέας δύσκολος και απαιτητικός. Η δικιά σας εταιρεία έχει καταφέρει να ξεχωρίσει κερδίζοντας συνεχώς νέα βραβεία. Ποιο είναι το μυστικό της επιτυχίας;

Στην Chnaris H.M.D.C. S.A. έχουμε πετύχει τον στόχο μας γιατί αυτό που κάνουμε, το κάνουμε με γνώσεις, επίπονη προσπάθεια και φυσικά, με αγάπη για τον τουρισμό. Την λατρεύουμε τη «δουλειά» μας. Δεν «δουλεύουμε» απλά στον τουρισμό. Αυτό είναι το μεράκι μας, η μεγάλη μας αγάπη, το πάθος μας. Αφιερώνουμε το 100% του χρόνου μας στο να γίνουμε πρώτα εμείς καλύτεροι και κατ’ επέκταση και οι δεκάδες συνεργαζόμενες με εμάς μονάδες.

Με τον καιρό ήρθαν φυσικά και οι διεθνείς αναγνωρίσεις, οι βραβεύσεις, αυτά που επιβεβαιώνουν ότι προχωράμε στο σωστό δρόμο.

*Είστε άνθρωπος που γνωρίζει καλά τον τουρισμό. Ποια είναι η εκτίμηση σας για τη νέα σαιζόν;

Δεν θα είναι εύκολη χρονιά. Κάθε σεζόν βέβαια είναι δύσκολη, ο ανταγωνισμός είναι διεθνής και έντονος και απαιτείται προσοχή, σωστά μελετημένες κινήσεις, προσεχτικοί προϋπολογισμοί και ισχυρές συνέργειες. Στην Chnaris H.M.D.C. αυτό το είδαμε από την πρώτη στιγμή και όπως κάθε χρόνο, δρούμε με τέτοιο τρόπο ώστε να θωρακίσουμε τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις και να αποφέρουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα σε αυτές.

*Θεωρείτε πως η Κρήτη βρίσκεται σε σωστή πορεία σε σχέση με τον τουρισμό; Υπάρχουν ενέργειες που πρέπει να γίνουν;

Γίνονται προσπάθειες, αλλά χρειάζεται μακρόπνοος σχεδιασμός, εντατικοποίηση ενεργειών, συ στράτευση όλων των παραγωγικών φορέων και ενισχυμένη μεθοδολογία που θα συνοδεύεται συγκεκριμένο πλάνο δράσης. Η Κρήτη έχει ισχυρό brand name, πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και μπορεί να καταφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα.

*Η προβολή του τόπου μας στο εξωτερικό είναι η κατάλληλη;

Όποιος δει τον τρόπο που παρουσιάζονται στις εκθέσεις ανά τον κόσμο οι ανταγωνιστές μας και πως παρουσιάζεται η Ελλάδα, καταλαβαίνει ότι υπάρχει ένα έλλειμμα. Γίνονται κινήσεις, γίνονται προσπάθειες, αλλά δυστυχώς έχουμε ακόμα δρόμο να διανύσουμε…
maleviziotis.gr

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics