Breaking News
01 Δεκεμβρίου 2017

Aπτόητος από το κύμα της κακοτυχίας και από το τσουνάμι μίρλας που συνοδεύει κάθε κίνηση των παικτών και του προπονητή του, ο Ολυμπιακός έφτασε στο 8-2 και υποδέχεται τον Δεκέμβριο στρογγυλοκαθισμένος στην κορυφή της βαθμολογίας, μετρώντας 4 σπουδαίες και πειστικές νίκες, από τότε που το «πράσινο» στραπάτσο απείλησε να ναρκοθετήσει τα θεμέλιά του.

 

Τα πεπραγμένα του εναρκτήριου διμήνου αποτελούν γαλόνι στη μπαρουτοκαπνισμένη στολή των «ερυθρολεύκων» και ταυτόχρονα θεμέλιο προόδου, εν όψει των δύσκολων εβδομάδων που ακολουθούν.

Εκείνη η νίκη επί της Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη αποδεικνύεται εφαλτήριο αντεπίθεσης, για μία ομάδα που μοιάζει να ατσαλώνεται μέσα από τις αναποδιές.

Δεν ξέρω αν υπάρχει άλλη ομάδα ικανή να πετύχει τρία διπλά μέσα σε 16 ημέρες, χωρίς τον ηγέτη της, με πάγκο αποδεκατισμένο από τους τραυματισμούς και με το χάντικαπ της εσωτερικής αμφισβήτησης να υπονομεύει την εσωτερική της ηρεμία.

Ο Παναθηναϊκός του Νοεμβρίου έχει να επιδείξει εξίσου θεαματική πορεία, ίσως ακόμα καλύτερη, αλλά αυτός παίζει πλήρης και με τα εμφύλια ντέρμπι να φυσάνε αέρα στα πανιά του.

Κατά πάσα βεβαιότητα, θα εδραιώσει και αυτός, αύριο, τη θέση του στην τετράδα. Με ανοδική, μάλιστα, τάση.

Ο Ολυμπιακός έκανε παρέλαση χθες στη «Φοντέτα» της Βαλένθια, αλλά το κοινό του είχε μάτια μόνο για τον Γκριν.

Είναι, έλεγαν στο live, παιχταράς. Και κακώς αποδεσμεύτηκε από τον Ολυμπιακό. «Ξύπνα Σφαιρόπουλε» και τα τοιαύτα. Λες και ήταν άλλος Γκριν, αυτό τους τάραξε πέρυσι στο κρύο-ζεστό.

Ο Αμερικανός αξίζει χειροκρότημα για τημ αποψινή του απόδοση, αλλά δεν ήταν καλύτερος ούτε από τον προσωπικό του φρουρό (Παπανικολάου) ούτε από τον παίκτη ο οποίος τον διαδέχθηκε στον Πειραιά (Στρέλνιεκς).

Παράλληλα, υπήρξε εξαρχής εύκολος στόχος στα μετόπισθεν, όπου ο Ολυμπιακός τον σημάδεψε ανελέητα και εκμεταλλεύτηκε κάθε απόπειρα των Ισπανών να καμουφλάρουν με διπλές καλύψεις και άλλα τρικ την αμυντική αδυναμία του Γκριν.

Οι 26 πόντοι (με μηδέν ασίστ) του τελευταίου δεν πόνεσαν τον Ολυμπιακό όσο πόνεσαν τη Βαλένθια τα καίρια χτυπήματα του Γιάνις Στρέλνιεκς στην τελική ευθεία του αγώνα ή η ικανότητά του να καλύψει, μαζί με τον θαρραλέο Τολιόπουλο, το κενό του Μάντζαρη στο «1».

Ο πληθωρικός Κώστας Παπανικολάου ήταν ο κορυφαίος παίκτης του γηπέδου, αν και υπέπεσε σε κάποια εύκολα λάθη.

Η άμυνά του, τα εύστοχα σουτ του όταν ακόμα το ματς παιζόταν και οι τηλεπαθητικές συνεργασίες του με τον Παπαπέτρου ήταν το τρίπτυχο στο οποίο έχτισε την κυριαρχία του ο Ολυμπιακός, όσο οι γηπεδούχοι απειλούσαν.

Οι δύο «Παπ» μοίρασαν από 4 ασίστ, συχνά ο ένας στον άλλον. Έμοιαζαν σαν τέρας με δύο κεφάλια.

Ένα πρόσθετο κλειδί του αγώνα ήταν η κυριαρχία των «κόκκινων» στους αιθέρες, μολονότι έπαθαν ζημιά από τα pick’n’roll που έστηνε η Βαλένθια με αιχμή τον θεόρατο Πλάις.

Ο τελικός απολογισμός των ριμπάουντ έβγαλε τον Ολυμπιακό στο +13, ενώ ο Γιώργος Πρίντεζης πέτυχε ρεκόρ καριέρας με 14.

Το μεθοδικό τάισμα στο «ποστ» από τα πρώτα λεπτά κιόλας φρόντιζε ώστε να βγαίνει η αντίπαλη άμυνα εκτός ισορροπίας και να δίνει ελεύθερα σουτ σε πολλούς διαφορετικούς παίκτες του Ολυμπιακού (8/17 τρ.).

Η δράση του Γκριν ήταν μόνιμο αγκάθι, όπως και τα τελειώματα του Πλάις, αλλά ο Σφαιρόπουλος ήξερε ότι δεν κινδύνευε να χάσει από δύο παίκτες.

Οι θαμποί Ισπανοί αστέρες που αποτελούν βαρόμετρο της Βαλένθια -και που εν πολλοίς την οδήγησαν στον περυσινό τίτλο της ACB- ολοκλήρωσαν τον αγώνα με μόλις 9 πόντους και 3/12 σουτ.

Τόσους κόντεψε να βάλει μόνος του ο Τολιόπουλος…

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics