Breaking News
06 Ιανουαρίου 2017

 

Ανήμερα των Θεοφανείων όλα τα... Φώτα πέφτουν στο αποψινό μεγάλο ντέρμπι των «αιωνίων» αντιπάλων, Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού (21:00, ΕΡΤ 2), στην πρεμιέρα του Β΄ γύρου της Euroleague.


Για τρίτη φορά από την έναρξη της περιόδου και δεύτερη στο πλαίσιο της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης οι δύο «αιώνιοι» αντίπαλοι θα τεθούν αντιμέτωποι σε παιχνίδι που μπορεί να μην κρίνει κάποιο τίτλο, ωστόσο, είναι άκρως σημαντικό για την πορεία των ομάδων στη διοργάνωση.
Ο Ολυμπιακός, που έχει σερί 10-5, με νίκη θα βρεθεί ακόμη πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου του που δεν είναι άλλος από το πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα η οποία δίνει το πλεονέκτημα έδρας στα play offs της διοργάνωσης.
Ο Παναθηναϊκός που έχει ρεκόρ 9-6 είναι αυτός που «καίγεται» κυριολεκτικά για το «διπλό» προκειμένου να μείνει γερά στο παιχνίδι της τετράδας. Διαφορετικά θα υποχωρήσει κι άλλο στη βαθμολογία (είναι 5ος) και το έργο του στη συνέχεια για πρόκριση θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο.
Η θέληση του Βασίλη Σπανούλη να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά μετά τον τραυματισμό του στο παιχνίδι με την Φενέρμπαχτσε αποδείχθηκε το καλύτερο «φάρμακο» στην αποθεραπεία του. Ο «αρχηγός» των «ερυθρόλευκων» έκανε μόλις μία προπόνηση την τελευταία εβδομάδα, ωστόσο, αποδείχθηκε καθοριστική και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα τον έχει στην 12άδα και θεωρείται βέβαιο ότι θα πάρει σημαντικό χρόνο συμμετοχής.
Από κει και πέρα επανέρχεται μετά από περίπου 3 εβδομάδες και ο Γιώργος Πρίντεζης, ο οποίος τραυματίστηκε στις 15 Δεκεμβρίου στην αναμέτρηση με τη Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας τέθηκε και ο Δημήτρης Αγραβάνης, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του. Ντεμπούτο με τους «ερυθρόλευκους» θα κάνει ο Ντομινίκ Ουότερς, ο οποίος αποκτήθηκε την περασμένη εβδομάδα.
Σε περίπτωση νίκης ο Ολυμπιακός θα αυξήσει το σερί του απέναντι στο «τριφύλλι» (μετρά 5 σερί επιτυχίες), κάτι που θα σημαίνει ότι οι Πειραιώτες θα καταρρίψουν το ρεκόρ της πρώτης χρονιάς του Σφαιρόπουλου (5-0), ο οποίος σε 14 ματς με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό έχει οδηγήσει την ομάδα του σε 11 νίκες.
Με Τζεντίλε για το «διπλό»
Πανέτοιμος για τη νίκη μέσα στο ΣΕΦ είναι ο Παναθηναϊκός, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν παίκτες και τεχνικί τιμ. Οι «πράσινοι» προέρχονται από μία μη αναμενόμενη ήττα στο Καζάν και θέλουν οπωσδήποτε να «ρεφάρουν» φεύγοντας με το «διπλό» από το κλειστό του Νέου Φαλήρου.
Σε σχέση με το ντέρμπι του πρώτου γύρου στο ΟΑΚΑ, που βρήκε νικητή τον Ολυμπιακό στα τελευταία δευτερόλεπτα με το καλάθι-φάουλ του Πρίντεζη, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί πιο ενισχυσμένος, καθώς στο ματς αυτό θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής οι Τζέιμς, Γκάμπριελ και Τζεντίλε που δεν είχαν αγωνιστεί στο ΟΑΚΑ.
Ο Ιταλός μάλιστα θα κάνει την πρώτη του ευρωπαϊκή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό, στη δεύτερη φετινή του επίσκεψη στο ΣΕΦ καθώς στην ήττα της Αρμάνι με 91-81 στις 25 Οκτωβρίου είχε 12 πόντους και 4 ασίστ.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβενία), Καρμέλο Πατέρνικο (Ιταλία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία).

 

To TvSport

συνδυάζει την αθλητική ενημέρωση με βίντεο από την Κρήτη, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο. Με οδηγό την αντικειμενική  και έγκαιρη προβολή όλων των αθλητικών γεγονότων αλλά και με ανοιχτή τη δική σας συμμετοχή

Για Διαφήμιση

Μπορείτε να μας στείλετε e-mail στο info@tvsport.gr

ή να συμπληρώσετε τη φόρμα διαφήμισης κάνοντας κλικ  εδώ.

Στοιχεία Επικοινωνίας

  • (+30) 6936915717
  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

PrincElia Cosmetics